Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

bk
bk
0 07.12.2018 12:44:49

Mladi risi na generalki pred SP prepričljivi

Jurij Kodrun
Dva dni pred začetkom svetovnega prvenstva divizije 1B do 20 let, ki se bo jutri začelo na Poljskem, je naša mlada reprezentanca odigrala zadnjo pripravljalno tekmo.

Po dobrih dveh dneh in pol priprav na Bledu se je v sredo popoldne slovenska izbrana vrsta do 20 let odpravila proti vzhodu. Za dober dan so se na poti v poljski Tychy ustavili tudi v češki Ostravi, kjer so imeli v četrtek na sporedu še zadnjo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Vitkovic.

Četa selektorja Aleša Burnika je z generalko opravila suvereno. Slovenci so slavili s 4:1, s čimer so si samo še okrepili že tako precejšnjo samozavest. Ta bo še kako potrebna v lovu na zlato, kar je cilj mladih risov, ki so sicer pred dvema letoma, takrat v kategoriji do 18 let, že osvojili zlato odličje in se tako prebili v divizijo višje.

Pred potjo na Češko je sicer Burnik naredil še zadnji rez v moštvo. Žan Poklukar se je med branilci izločil kar sam, saj je zbolel, medtem ko sta kot zadnja rise zapustila še vratar Nejc Žagar in napadalec Anže Prostor.

Včeraj sta si vratarja proti Vitkovicam porazdelila igralni čas; Žiga Kogovšek je branil 40, Val Usnik pa 20 minut. Ob zmagi je spodbudno tudi dejstvo, da so se od Slovencev med strelce vpisali štirje igralci, kar govori o izenačenih peterkah, kot je Burnik že izpostavil.

Slovenci bodo danes pripotovali na prizorišče prvenstva, jutri pa jih čaka večerna tekma, na kateri se bodo pomerili z Italijani.

Vitkovice U-20  1
Slovenija U-20  4
(0:0, 1:2, 0:2)
Strelci: 0:1 Brus (Kapel, Sodja, 23., PP1), 0:2 Predan (Drozg, Brun Rauh, 25.), 1:2 Ventus (Potočny, 37.), 1:3 Kapel (Bruh Rauh, 55.), 1:4 Stojan (Bruh Rauh, Svetina, 56., PP1).


Kazenske minute: Vitkovice U-20 10, Slovenija U-20 14.

Reprezentanca U-20
Vratarja: Žiga Kogovšek (Sij Acroni Jesenice), Val Usnik (Alba 19 U-20, Mad)
Branilci: Lan Brun Rauh, Aljoša Crnovič, Nejc Stojan, Žiga Urukalo (vsi Sij Acroni Jesenice), Nejc Brus (SŽ Olimpija), Tine Klofutar (Stavanger, Nor), Peter Pavc (Triglav)
Napadalci: Martin Bohinc (Slavija Junior), Jan Drozg (Shawinigan, Kan), Rok Kapel (Landshut U-20, Nem), Anej Kujavec, Patrik Tišlar (oba SŽ Olimpija), Aljaž Predan (Salzburg 2, Avt), Jaka Šturm, Gašper Seršen, Jaka Sodja, Erik Svetina, Nik Brglez (vsi Sij Acroni Jesenice), Mark Stražišar (Philadelphia, ZDA), Maj Tavčar (Triglav)
Selektor: Aleš Burnik

Spored tekem Slovenije na SP
Sobota, 8. december: Italija – Slovenija (20.00)
Nedelja, 9. december: Slovenija – Japonska (13.00)
Torek, 11. december: Poljska – Slovenija (16.30)
Sreda, 12. december: Slovenija – Madžarska (20.00)
Petek, 14. december: Slovenija – Ukrajina (13.00)

Članki iz rubrike