Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 21.05.2018 09:17:31

Kane MVP hokejskega SP na Danskem

Reuters
Ob koncu svetovnega hokejskega prvenstva elitne skupine, sinoči je v finalu Švedska s 3:2 po kazenskih strelih premagala Švico, je vodstvo tekmovanja izbralo najboljše igralce. Lovoriko za najkoristnejšega igralca (MVP) je dobil Američan Patrick Kane.

Patrick Kane je z ekipo ZDA osvojil bronasto medaljo, bil pa je najboljši strelec celotnega prvenstva v Koebenhavnu in Herningu. Na desetih tekmah je zbral kar 20 točk za osem golov in 12 podaj. Ob nagradi MVP so Američana izbrali tudi v idealno postavo prvenstva (All Star), ki jo določijo novinarji.

Vodstvo tekmovanja je za najboljšega vratarja izbralo domačina Fredrika Andersona, najboljši branilec je Šved John Klingberg, najboljši napadalec pa Finec Sebastian Aho.



V idealni postavi SP pa so štirje stari in novi svetovni prvaki Švedi: vratar Anders Nilsson, branilca Adam Larsson in Oliver Ekman-Larsson ter napadalec Rickard Rakell, ki mu družbo delata še Kane in Aho.

Po koncu SP so sporočili tudi uraden podatek o obisku: prvenstvo elitne skupine, ki ga je Danska gostila prvič, je pritegnilo kar 520.481 navijačev na skupno 64 tekmah, kar je sedma najboljša številka v zgodovini svetovnih prvenstev.

Značke: hokej, sp

Članki iz rubrike