Mojca Šapla 1 Odkrito.si

Spodnje perilo za usodno žensko

8da716277e_62209401 Svet24.si

Žalostna Rasema znova v šov po ljubezen

deklica Petisvet.si

Reinkarnirana deklica se spominja 10 prejšnjih ...

jedrska elektrarna krško, nek Svet24.si

»Ob vsem strahu pred jedrskimi elektrarnami me ...

2 kraljica Svet24.si

Kraljico so evakuirali zaradi invazije podgan

1_boštjan Romih uvodna_Mateja Jordovič Potočnik Njena.si

Neskončno hvaležen Boštjan Romih

Primož Vrhovec in Jan Bučar Njena.si

Ima slovenski igralec skrivno hči?

STA
STA
0 21.05.2018 09:17:31

Kane MVP hokejskega SP na Danskem

Reuters
Ob koncu svetovnega hokejskega prvenstva elitne skupine, sinoči je v finalu Švedska s 3:2 po kazenskih strelih premagala Švico, je vodstvo tekmovanja izbralo najboljše igralce. Lovoriko za najkoristnejšega igralca (MVP) je dobil Američan Patrick Kane.

Patrick Kane je z ekipo ZDA osvojil bronasto medaljo, bil pa je najboljši strelec celotnega prvenstva v Koebenhavnu in Herningu. Na desetih tekmah je zbral kar 20 točk za osem golov in 12 podaj. Ob nagradi MVP so Američana izbrali tudi v idealno postavo prvenstva (All Star), ki jo določijo novinarji.

Vodstvo tekmovanja je za najboljšega vratarja izbralo domačina Fredrika Andersona, najboljši branilec je Šved John Klingberg, najboljši napadalec pa Finec Sebastian Aho.

V idealni postavi SP pa so štirje stari in novi svetovni prvaki Švedi: vratar Anders Nilsson, branilca Adam Larsson in Oliver Ekman-Larsson ter napadalec Rickard Rakell, ki mu družbo delata še Kane in Aho.

Po koncu SP so sporočili tudi uraden podatek o obisku: prvenstvo elitne skupine, ki ga je Danska gostila prvič, je pritegnilo kar 520.481 navijačev na skupno 64 tekmah, kar je sedma najboljša številka v zgodovini svetovnih prvenstev.

Značke: hokej, sp

Članki iz rubrike