favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 19.05.2018 22:43:47

Švicarska pravljica še kar traja

Reuters
Hokejisti Švice so drugi finalisti svetovnega prvenstva elitne skupine na Danskem. V današnji drugi polfinalni tekmi v Koebenhavnu je Švica premagala Kanado s 3:2 (1:0, 1:1, 1:1). V finalu se bo pomerila s Švedsko, ki je v prvem polfinalu s 6:0 premagala ZDA.

* Dvorana Royal Arena, gledalcev 12.100, sodniki: Kaukokari, Kubus (glavna), Lhotsky, Oliver.
* Strelci: 0:1 Scherwey (Untersander, Kukan, 19.), 1:1 Horvat (Dubois, Pageau, 28.), 1:2 Hofmann (Fiala, Andrighetto, 29.), 1:3 Haas (Andrighetto, Diaz, 45.), 2:3 Parayko (McDavid, Schenn, 58.).
* Kazenske minute: Kanada 6, Švica 2.

V finalu SP bo morda nekoliko presenetljivo Švica; ta ekipa si je četrtfinale zagotovila kot četrta v svoji predtekmovalni skupini, potem, pa z izjemno zbrano igro presenetila dve favorizirani ekipi, v četrtfinalu Finsko, danes pa še Kanado.

Ta je imela pred začetkom tekme status favorita, a so Švicarji že velikokrat dokazali, da jih nikoli nihče ne sme podcenjevati. Tokrat pa so imeli še dodatnega aduta, saj je bil v vratih izjemno razpoložen Leonardo Genoni. Čeprav so bili Kanadčani precej nevarnejši in imeli bistveno več strelov (45-17), pa so vratarja tekmecev ugnali le dvakrat, kar je bilo na koncu premalo in zadovoljiti so se morali le z lokalnim severnoameriškim obračunom za tolažilno bronasto nagrado.



Švicarji so odlično delovali v obrambi, obenem pa dobro izkoriščali svoje priložnosti. Nagrada je prišla že ob koncu prve tretjine, ko je Tristan Scherwey zadel za vodstvo.

V nadaljevanju so sicer vendarle zadeli tudi Kanadčani, nenehne napade je kronal Bo Horvat. Toda spretni Švicarji so le dve minuti pozneje spet vodili, ko je plošček med nogama vratarju Darcyju Kuemperju spravil Gregory Hoffmann.

Ko je nato v začetku zadnjega dela še eno švicarsko priložnost hladno izkoristil Gaetan Haas, so se Kanadčani znašli v škripcih. Napade so sicer stopnjevali in proti koncu tekme poskusili še brez vratarja. Prvič uspešno, saj so že 20 sekund po odhodu Kuemperja iz vrat znižali na 2:3. A v zadnjih dveh minutah, ko so spet zaigrali s šestimi v polju, je švicarska obramba zdržala in Švicarji so se zasluženo razveselili nenadejanega uspeha.

Nedeljski finale bo tako ponovitev tistega iz leta 2013, ko sta se ista tekmeca pomerila v Stockholmu, takrat so bili boljši Švedi. Švicarji pa bodo imeli tretjič v zgodovini priložnost, da posežejo po zlatu. Švedi bodo lovili 11. zlato medaljo.

Značke: hokej, sp

Članki iz rubrike