Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 12.05.2018 07:44:04

Američani napolnili mrežo Južne Koreje

Reuters
Na svetovnem prvenstvu v hokeju na ledu posebno razburljivih tekem ni bilo. Na sporedu ni bilo pravega derbija, favoriti pa so svoje delo opravili brez napak. Najbolj prepričljivi so bili Američani, ki so v skupini B Južno Korejo premagali kar s 13:1.

V isti skupini je Danska s 3:0 ugnala Norveško, v skupini A pa je bila Češka s 3:0 boljša od Belorusije, Francija pa s 5:2 od Avstrije.

Korejcem je proti vodilni ekipi skupine B uspelo povesti, a Američani so hitro postavili stvari na svoje mesto. Že po prvi tretjini so vodili s 4:1, v nadaljevanju pa le nadaljevali strelske vaje in prišli do rekordne zmage prvenstva. Po dva gola so za Američane dosegli Charlie McAvoy, Patrick Kane, oba sta v statistiko vpisala tudi tri podaje, Can Atkinson in Derek Ryan, po enega pa Anders Lee, Neal Pionk, Sonny Milano, Blake Coleman in Tage Thompson.


Danska je v skandinavskem obračunu vprašanje zmagovalca rešila po dveh tretjinah, ko je že vodila s 3:0, enak izid je bil tudi na koncu tekme. Dva gola je dosegel Nicklas Jensen, enega pa Frederik Storm.

Še hitreje so tri točke vknjižili Čehi, ki so v skupini A proti Belorusiji s 3:0 vodili že po prvi tretjini, nato pa se niso več posebej naprezali. Za prvo zmago Čehov v rednem delu - doslej so trikrat zmagali po podaljšku ali kazenskih strelih, so v polno zadeli Libor Šulak, Roman Horak in Michal Repik.

Avstrijci so proti Francozom do 35. minute držali ugoden rezultat 2:2, nato pa do konca prejeli tri gole. Damien Fleury in Sacha Treille sta za Francoze dosegla po dva zadetka, enkrat je bil natančen Teddy Da Costa, pri Avstrijcih, ki so vodili z 1:0, pa sta se med strelce vpisala Thomas Hundertpfund in Michael Raffl.

Značke: hokej, sp

Članki iz rubrike