ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 13.02.2018 17:21:09

Selektor še skrivnosten, igralci pa že nabrušeni za Američane

Hokejsko odštevanje v Pyeongchangu se je za Slovence že skorajda končalo. Še en dan jih loči od uvodne tekme proti ZDA, pred katero so v slovenskem taboru zmerni optimisti, selektor Kari Savolainen pa še nekoliko skrivnosten.

"Če vem za taktiko? Seveda vem, a ne bom povedal," je na današnji novinarski konferenci slovenske izbrane vrste v glavni dvorani Gangneung na prizorišču iger v Južni Koreji napol v šali napol zares dejal strateg Slovenije Kari Savolainen.

"Glavno je, da smo vsi pravi in zdravi. Običajno je, da dan pred tekmo še ne bom razkril postave. Vsak, ki sledi našim treningom, lahko sicer ugotovi, kako in kaj, a o vratarju zaenkrat še nočem govoriti. Seveda pa je še vedno možnost, da se kaj zgodi. Na srečo je za zdaj po zdravstveni plati vse v redu," je dejal Savolainen.

"Vse poteka normalno, zadovoljni smo v vasi in na treningih. O prvih nasprotnikih sem prepričan, da so nas že malo preučili, tudi tu so lahko videli naše treninge. Tekma bo zanimiva, lani smo jih opazovali na turnirju in so kar močni. Pravi izziv bo, kako se prilagoditi na njihovo hitrost, ki bo njihovo najmočnejše orožje. Poleg tega je včasih celo težje igrati, če so v postavi igralci, ki sicer ne bi dobili priložnosti. Tako da pomanjkanje NHL igralcev za nas ne bo prednost," je v napovedih pred sredino tekmo previden finski strateg.

"Ne moremo reči, da smo favoriti. Mi smo v vlogi malčkov, lahko pa na vsaki tekmi presenetimo in to bo naše orožje. Tako ali tako pa bo najbolj pomembna tista četrta tekma, tako da imamo še nekaj časa," dodaja Savolainen.


Vratar Luka Gračnar je prepričan, da so po tednu dni že pripravljeni na nastope in povsem navajeni na korejski čas ter prizorišča, kjer je zanje odlično poskrbljeno: "To sem tudi pričakoval, dvorana in garderobe so super, led je dober, olimpijska vas in namestitev prav tako, tako da smo lahko osredotočeni samo na hokej."

Američani pa so že v njihovih mislih: "Seveda je v naših mislih samo jutrišnja tekma. Mislim, da je realno, da so oni favoriti, ampak ta ameriška reprezentanca je neznanka. Kaj to pomeni, pa bomo videli jutri. So premagljivi, a za to bo moral vsak med nami igrati najboljšo igro in imeti še nekaj sreče. Jih je pa mogoče premagati, v to vsi verjamemo."

Pred OI vsi veliko razmišljajo o tem, kako bodo igre videti brez igralcev iz lige NHL. Kdo bo pridobil, kdo bo izgubil, kateri ekipi bodo zvezdniki najbolj manjkali? "Mi z Anžetom izgubimo zelo veliko, ostali pa še veliko več. A to ni pomembno. Rusi, čeprav ne bodo igrali z NHL-ovci, bodo imeli zelo kakovostno ekipo, poleg tega imajo Kovaljčuka in Dacjuka ... Če je realen pokazatelj moči to, kdo igra v kateri ligi, pa bomo kmalu videli."

"Ko pade prvi plošček, se vse pozabi in skušaš odigrati svoj maksimum. Zdaj sem se že privadil, res je, da sem prišel dan pozneje kot ostali. Tudi časovna razlika me ne muči več in sem stoodstotno pripravljen na tekmo in igre," pa o zadnjih pripravah na prvi dvoboj razmišlja branilec Blaž Gregorc.

"Njim manjkajo NHL igralci, a tudi ti, ki jih imajo, so kakovostni in igrajo v dobrih evropskih ligah. Še vedno so vrhunska ekipa, tudi jaz poznam enega, ki igra na Češkem. A ne glede na vse to vsi igrajo za Ameriko, mi pa bomo naredili vse, da jih premagamo," je še dodal Gregorc.

Značke: zoi 2018, hokej

Članki iz rubrike