alenka marovt 1 Odkrito.si

Novinarka na Pop TV zahteva resnico

gomboc 1 Svet24.si

Slovenec v Tel Avivu osvojil zlato

Bill Cosby Svet24.si

Bill Cosby spoznan za krivega

marjan šarec-rezultati_volitve Svet24.si

Šarčevi so se razkrili, med njimi tudi znana ...

vesna ponorac Najstnica.si

Zvezdnica Gorskih sanj ima za sabo pomemben ...

rok in martina Njena.si

Rok Kunaver in Martina Plohl ujeta v objemu

britanski pric Njena.si

Mali britanski princ ima močno ime

STA
STA
0 12.12.2017 16:49:02

Doping tudi v ženskem hokeju

Čeprav je ruski olimpijski komite danes podprl svoje športnike in jim omogočil, da se iger v Pyeongchangu udeležijo pod olimpijsko zastavo, pa v Južni Koreji zanesljivo ne bo šest ruskih hokejistk. Šesterica je namreč naslednja na seznamu krovne organizacije Mok, ki je dobila doživljenjsko prepoved nastopanja na igrah.

Najnovejši ukrep je, tako kot vsi dosedanji Moka, povezan z dopinškim škandalom Soči 2014; krovna olimpijska organizacija zadnje mesece in tedne po preučitvi dokumentov redno postreže z vedno novimi suspenzi športnikov, ki jih sumijo spornih ravnanj na prejšnjih igrah oziroma vpletenosti v dopinško afero.

Kot je sporočil Mok, je današnji suspenz tudi posledica ugotovitev Oswaldove komisije, na najnovejšem seznamu nezaželenih udeležencev iger pa so se danes znašle Ina Djubanok, Jekaterina Lebedeva, Jekaterina Paškevič, Ana Šibanova, Jekaterina Smolenceva in Galina Skiba. Mok je obravnaval še sedmi sporni primer v tej ekipi, ki pa se je končal brez kazni, ker Mok ni našel dovolj dokazov za ukrepe.

Ruska ženska hokejska reprezentanca je na domačih igrah v Sočiju uspešno prestala predtekmovanje, v četrtfinalu pa izgubila s Švico.

Številni ruski športniki sicer upajo, da bodo kljub prepovedim Moka nastopili v Južni Koreji, saj so se pritožili na športno razsodišče CAS v Lozani.

Števec kaznovanih ruskih športnikov se je zdaj dvignil do številke 31.

Značke: olimpizem, rusija, doping

Članki iz rubrike