Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 11.11.2017 22:31:50

Risi v Cergyju blizu, a prekratki za drugo zmago

Drago Cvetanovič/HZS
Slovenska hokejska reprezentanca je turnir evropskega izziva v Cergyju v Franciji končala s porazom. Proti Belorusiji je v 3. krogu klonila s 3:5 (1:2, 1:1, 1:2).

Test pred olimpijskimi igrami in prvi tekmovalni izziv novega selektorja Karija Savolainena se je končal z drugim porazom na turnirju v bližini Pariza in končnim tretjim mestom. Prvi so bili Latvijci, drugi Belorusi, četrti pa Francozi. Slovenija je v prvem krogu premagala Francijo po podaljšku s 3:2, v drugem pa izgubila z Latvijo z 1:4.


Danes so Slovenci večji del tekme lovili tekmece in jih dvakrat ujeli, tretjič pa so jim Belorusi dokončno pobegnili v zaključku dvoboja.

V uvodu je začetno belorusko vodstvo izničil Jan Urbas, ki je izkoristil že prvi slovenski "power-play" na tekmi. V tem elementu so bili uspešni tudi Belorusi pri vodilnem zadetku, pozneje pa so ob izenačenih močeh na ledu šest minut pred koncem uvodnega dela vodstvo povišali.

Tudi naslednji zadetek je padel ob razmerju 5-4, spet pa so bili v prednosti slovenski tekmeci. A le do polovice tekme, potem pa je Sabahudin Kovačevič znova izkoristil igralca več na ledu in že po nekaj sekundah takšne prednosti je Slovenija znižala na 2:3.

Takšen izid je pomenil spodbudo za nadaljevanje, prav to pa je prinesla zadnja tretjina. Slovenija je pritiskala in nato drugič na tekmi tudi izenačila, strelec zadetka za 3:3 pa je bil Anže Kuralt. Slovenci so tako imeli šest minut pred koncem aktiven izid in možnost, da naredijo popoln preobrat, a se je tekma spet zasukala na belorusko stran. Po zadetku Dimitrija Bujnickega so imeli izbranci Savolainena zelo malo časa, da bi še enkrat ujeli Beloruse, v zadnji minuti pa je slovenski strateg razumljivo tvegal še s šestimi igralci v polju; toda tveganje je pomenilo še en beloruski gol in dokončno potrditev zmage tekmecev.

Sloveniji tako na tem turnirju, ki je kljub zgodnjemu novembrskemu terminu že eden bistvenih delov priprav na osrednji dogodek sezone v Pjongčangu, ostaja le ena zmaga, ki jo je dosegla po podaljšku v prvem krogu proti Franciji, medtem ko so morali po nekoliko slabši predstavi slovenski hokejisti v petek priznati premoč Latviji, očitno najmočnejši zasedbi v Cergyju, ekipa z Baltika je edina končala neporažena.

Belorusija - Slovenija 5:3 (2:1, 1:1, 2:1)
* Dvorana Cergy Arena Ice, gledalcev 200, glavna sodnika: Barcelo, Dehaen (oba Francija).
* Strelci: 1:0 Bojarčuk (Platt, Gavrus, 4.), 1:1 Urbas (Kovačevič, Podlipnik, 8.), 2:1 Djukov (Platt, Bojarčuk, 14.), 3:1 Karaban (Vorobej, 28.), 3:2 Kovačevič (Podlipnik, 31.), 3:3 Kuralt (Ograjenšek, 54.), 4:3 Bujnicki (Bojarčulk, Ambrozejčuk, 58.), 5:3 Gavrus (60.).
* Kazenske minute: Belorusija 12, Slovenija 14.

Galerija
Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike