Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 25.09.2017 15:35:59

Risi bodo olimpijske igre začeli s tekmo z ZDA

Reuters
Mednarodna hokejska zveza (IHF) je danes objavila razpored turnirja na olimpijskih igrah Pyeongchangu.

Turnirja se bo že drugič zaporedoma udeležila tudi slovenska moška hokejska reprezentanca, potem ko si je septembra 2016 v beloruskem Minsku na kvalifikacijskem turnirju priborila mesto med dvanajstimi olimpijskimi reprezentancami. Slovenski risi bodo v prvem delu olimpijskega tekmovanja nastopili v skupini B, skupaj z Rusijo, Slovaško in ZDA.

Prvo tekmo uvodnega dela olimpijskih bojev bo Slovenija odigrala v sredo, 14. februarja, ob 21.10 uri po lokalnem času (13.10 po slovenskem) proti reprezentanci ZDA. Po dnevu počitka bo naslednji slovenski nasprotnik izbrana vrsta Rusije, s katero se bodo risi pomerili v petek 16. februarja ob 16.40 po lokalnem času (8.40 po slovenskem). Na zadnji, tretji tekmi predtekmovanja, ki bo v soboto, 17. februarja ob 21.10 po lokalnem času (13.10 po slovenskem), pa bodo naši reprezentanti palice prekrižali s Slovako.


Uvodnemu delu olimpijskega turnirja bodo v torek, 20. februarja, sledili kvalifikacijski boji za preostala mesta v četrtfinalu, že naslednji dan pa tudi izločilne tekme najboljše osmerice za prostor v polfinalu, ki ga bodo odigrali v petek, 23. februarja. Finalni obračun moškega turnirja bo v nedeljo, 25. februarja, dan pred tem pa bo še tekma za olimpijski bron.

Tekmi proti ZDA in Slovaški bo slovenska izbrana vrsta odigrala v dvorani Kwandong, manjšem od dveh hokejskih prizorišč v olimpijskem Pyeongchangu, medtem ko bo tekma proti Rusiji potekala v večji dvorani Gangneung.

Poleg skupine, v kateri bo igrala Slovenija, bodo v skupini A nastopile Kanada, Češka, Švica in Južna Koreja, medtem ko bodo v skupini C igrale Švedska, Finska, Norveška in Nemčija.

Značke: hokej, olimpizem

Članki iz rubrike