900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 18.05.2017 22:58:03

Švica - Švedska 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)

Hokejisti Švedske so v četrtfinalu svetovnega prvenstva v Parizu premagali Švico s 3:1 (1:1, 1:0, 1:0). V polfinalu bodo v soboto igrali s Finci, ki so popoldne z 2:0 premagali ZDA.

* Dvorana Accorhotels Arena, gledalcev 8400, sodniki: Iverson (Kanada), Kubus (Češka, glavna), Otmahov (Rusija), Suchanek (Češka).
* Strelci: 0:1 Backström (Lindberg, Nylander, 5.), 1:1 Haas (13.), 1:2 Nylander (Ekman-Larsson, 34.), 1:3 Edler (Lundqvist, 44.).
* Kazenske minute: Švica 2, Švedska 6.

Švicarski hokejisti veljajo za eno najprijetnejših presenečenj tega SP. V predtekmovanju so, potem ko so se sicer na prvi tekmi s Slovenci komajda rešili po zapravljenem vodstvu s 4:0, zaigrali odlično in si brez poraza v rednem delu tekem priborili drugo mesto v skupini.

To je pomenilo, da so morali kot tretji iz druge skupine k njim v "goste" v Pariz priti Švedi. Današnji večerni četrtfinale je bil sicer zadnja pariška tekma tega SP, saj se bo tekmovanje s polfinalom preselilo le v Köln.



Švedi so hitro pokazali, da jih dosedanje uspešno delo Švice v Parizu ne zanima. Hiter gol Nicklasa Backströma je pomenil, da so bili Švedi takoj v prednosti, pozneje pa so Švicarji le vzpostavili ravnotežje, Gaetan Haas pa je v 13. minuti izenačil z golom med nogama vratarja Henrika Lundqvista.

V nadaljevanju so imeli pobudo in več nevarnih priložnosti Švicarji. Zadeli pa niso, kar se jim je maščevalo v 34. minuti, ko je William Nylander ušel v protinapad in zadel za švedsko vodstvo.

Švedi so kmalu po začetku zadnjega dela vodstvo še povišali, močneje pritisnili in četrtfinale se je Švici začel oddaljevati. Še bolj po 55. minuti, ko so Švicarji sicer dosegli gol, ki pa ga sodniki niso priznali, za preobrat pa jim je nato kljub igri brez vratarja v zadnjih treh minutah zmanjkalo časa in za medalje se bodo borili Švedi, ki so tako kot Rusi imeli uspešen izlet v Pariz iz Nemčije.

Zmagovalec tega četrtfinala bo v soboto v Nemčiji igral popoldansko tekmo za uvrstitev v veliki finale s Finsko.

Značke: hokej, sp

Članki iz rubrike