stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Slovenija v žaklju ali ko je dovoljeno vse

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 08.04.2017 10:02:50

Tudi Severnokorejke boljše od slovenskih hokejistk (dopolnjeno)

Slovenska ženska reprezentanca v hokeju na ledu je v petem krogu svetovnega prvenstva divizije II (skupina A) v Pyeongchangu v štirih nastopih zabeležila še četrti poraz. Po Južni Koreji, Nizozemski in Veliki Britaniji je bila za risinje premočna še Severna Koreja, ki je zmagala s 4:2 (0:2, 2:0, 2:0).

Trener Aci Ferjanič je pred tekmo kot priložnost za Slovenke izpostavil dejstvo, da je Severnokorejke pred izpadom v nižji rang tekmovanja lahko rešila le zmaga, saj naj bi bile pod velikim pritiskom. V prvem delu tekme je njegovim varovankam to lepo uspevalo, v drugem delu pa je padla zbranost, pozneje nastopila še utrujenost in nasprotnice so na koncu slavile zmago.

Risinje so začele odločno. Prvi slovenski napad je prevzel pobudo, ter po kombinaciji Pie Pren in Sare Confidenti spravil plošček do Eve Dukarič, ki je že v 25. sekundi premagala severnokorejsko čuvajko mreže. Nasprotnice so v nadaljevanju pritisnile na slovenski gol, v 8. minuti pa je po podajah Nine Lončar Prenove vratarko Severne Koreje premagala še Confidentijeva in Slovenke so odšle na odmor z lepo prednostjo, ki pa je niso znale unovčiti.



Slovenska ženska reprezentanca je tako s štirimi porazi končala nastope na svetovnem prvenstvu, njena končna uvrstitev pa bo odvisna od rezultata večerne tekme med Veliko Britanijo in Avstralijo.

Selektor Ferjanič je kljub rezultatom s prikazano igro svojih varovank na prvenstvu povečini zadovoljen, saj je po njegovem bistveno pomlajena ekipa glede na lansko prvenstvo naredila velik napredek.

Značke: hokej, sp, ženske

Članki iz rubrike