Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 01.05.2023 09:39:32

Florida po podaljšku v sedmi tekmi izločila Boston

Profimedia
Hokejisti Floride Panthers v severnoameriški ligi NHL so v odločilni sedmi tekmi končnice v seriji na štiri zmage šokirali Boston Bruins. Na gostovanju je Florida slavila s 4:3 po podaljšku in tako v prvem krogu izločila najboljšo ekipo rednega dela. V drugi krog so napredovali še hokejisti Seattle Kraken, ki so v sedmi tekmi ugnali Colorado z 2:1.

Odločilni gol za Florido je po osmih minutah in 35 sekundah podaljška dosegel Carter Verhaeghe. Pred tem je kazalo na zmago Bostona, ki je vodil s 3:2, a je minuto pred koncem izid izenačil Brandon Montour.
"Proti Bostonu zaostajamo za gol manj kot dve minuti pred koncem. Ne bi stavil vsega na našo zmago, ker se matematika ne sklada. Razen, ko gre plošček v gol, si rečeš, aha, zmagali bomo to tekmo," je dvoboj opisal trener Floride Paul Maurice.
Montour je sicer dosegel dva gola, enega je prispeval Sam Reinhart za Florido, ki je v seriji že zaostajala z 1:3 v zmagah. Panterji se bodo v drugem krogu končnice pomerili s Toronto Maple Leafs.
Za Boston, ki je v rednem delu zbral največ zmag (65) in točk (135) v zgodovini lige, je David Krejči vpisal gol in dve podaji, zadela sta še David Pastrnak in Tyler Bertuzzi.


Po rednem delu je Florida sicer zaostala 43 točk za Bostonom. Le hokejisti Los Angeles Kings so leta 1982 po rednem delu zaostali za več točk (48) in nato presenetili favorizirani Edmonton Oilers v prvem krogu.
Na drugem dvoboju v Denverju so se od končnice poslovili branilci naslova Colorado Avalanche. Na domačem ledu so izgubili proti Seattle Kraken z 1:2, ta je bil boljši s 4:3 v zmagah. Seattle je s tem postala prva razširitvena ekipa v zgodovini lige, ki je v svoji prvi seriji končnice premagala aktualne prvake Stanleyjevega pokala.
Vsi zadetki so tokrat padli v drugi tretjini. Za Seattle je bil dvakrat natančen Oliver Bjorkstrand, Yanni Gourde je dvakrat podal. Edini gol za Colorado je dosegel Mikko Rantanen.

V drugem krogu na zahodu se bo Seattle pomeril z Dallas Stars.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike