mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 10.01.2022 08:31:42

V NHL zmagi za St. Louis in Detroit

Reuters
Hokejisti St. Louis Blues so v severnoameriški ligi NHL doma z 2:1 premagali Dallas Stars, igralci Anaheim Ducks pa so na svojem ledu s 4:3 po kazenskih strelih na drugi preostali tekmi večera ugnali Detroit Red Wings.

Obe zmagoviti zasedbi sta drugi v svojih skupinah. St Louis ima s 47 točkami v centralni skupini štiri točke manj od obeh vodilnih ekip lige, Floride in Tampa Baya, Anaheim pa s 45 točkami v pacifiški skupini zaostaja le za Vegasom (47).

Dallas je vodil vse do zadnje minute tekme v St. Louisu, ko je Jason Robertson zadel sredi druge tretjine. Potem pa je prišla zadnja minuta, v kateri sta v razmaku 47 sekund zmago domači ekipi prinesla Ryan O'Reilly in Jordan Kyrou z zadetkoma z igralcem več na ledu. Sreča ni bila na strani gostov, saj so Kyrouju gol pripisali po podaji do Roberta Thomasa, ki ni dobil ploščka. V gol ga je z desno nogo nesrečno preusmeril obrambni igralec Stars Jani Hakanpää 29 sekund pred koncem.

"Pošteno povedano, res sem mislil le na podajo do 'Tommerja', imel pa sem srečo, da se je pred tem odbila v gol," je priznal tudi uradni strelec odločilnega zadetka. S tem se je končal niz štirih zmag Dallasa. Blues na zadnjih 12 tekmah niso doživeli poraza, kar je izenačen tretji najdaljši niz ekipe.

Enaindvajsetletni češki vratar Lukaš Dostal je na svoji prvi tekmi v NHL ubranil 33 poskusov igralcev Detroita in v streljanju kazenskih udarcev ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Kazalo je že, da bo Anaheim zmagal že po rednem delu, a je načrte prekrižal Rus Vladislav Namestnikov, ki je izenačil že v osmi minuti zadnje tretjine. Potem tudi v podaljšku ni bilo več golov.

"To je bila lepa tekma, ampak po njej sem se res noro počutil, saj je bilo na koncu res veliko pritiska. Ampak želja po zmagi je bila res velika in vesel sem, da nam je uspelo," je bil Dostal zadovoljen po dvoboju.

Trevor Zegras je za Anaheim dosegel gol in podajo, nato je zadel še v kazenskih strelih za odločitev o zmagovalcu. Dve točki je z golom in asistenco za goste prispeval tudi Tyler Bertuzzi, Thomas Greiss je ubranil 24 strelov v vratih rdečih kril, ki so po prvi tretjini igrali brez poškodovanega kapetana Dylana Larkina.

Članki iz rubrike