Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
3 01.01.2022 08:24:07

NEVERJETNI ALEKS! Izjemnemu Ovečkinu je uspelo postaviti TALE REKORD!

Reuters
Hokejisti Tampa Bay Lightning, dvakratni zaporedni prvaki lige NHL, so doma po kazenskih strelih izgubili proti New York Rangers s 3:4.

Barclay Goodrow je v Tampi na Floridi proti svoji nekdanji ekipi dosegel dva zadetka, ruski vratar Igor Šesterkin pa je ubranil 25 strelov v vratih Rangers, ki so pred tem izgubili štiri od petih tekem. A je Tampa ostala na čelu lige skupaj z igralci iz ameriške prestolnice.

Ovečkin je postavil rekord NHL po številu zadetkov, doseženih z igralcem več na ledu. Dve minuti in 51 sekund pred koncem tekme je zadel za zmago Washington Capitals s 3:1 v Detroitu proti Red Wings. Podal mu je strelec prvega gola zmagovalcev in rojak Jevgenij Kuznjecov, tedaj je bilo 2:1. Ovečkin je tako s prišel do številke 275 in je s tem prehitel Davea Andreychuka, kanadskega člana hrama slavnih NHL iz leta 2017, s katerim je bil doslej izenačen.

Gol Ovečkina pa sprva ni bil rekorden, saj se je kazen rdečih kril iztekala in je bil sprva označen kot da bi bil dosežen ob izenačenih močeh na ledu. Po tekmi so gostje zahtevali video ogled zadetka, ki je pokazal, da je bil dosežen ob igralcu manj.


Rus se je obenem povzpel na tretje mesto v zgodovini NHL po odločilnih zadetkih na tekmah, s številko 119 je prehitel Phila Esposita. Ovečkin je za svoj drugi gol na tekmi plošček v prazno mrežo za končni izid poslal 41 sekund pred koncem.

Tampa vodi v atlantski skupini, Washington pa v metropolitanski. Obe ekipi imata po 47 točk in sta najboljši ta čas v NHL. Odigrane sta bili le še dve tekmi. New Jersey Devils je, ko je Jack Hughes tretjo točko dosegel dve minuti in 55 sekund po začetku po podaljška, s 6:5 odpravil Edmonton Oilers.

Vegas Golden Knights je v derbiju za vrh razpredelnice ugnal Anaheim Ducks s 3:1. Nicolas Roy, Adam Brooks in Mattias Janmark so zadeli za deseto zmago na zadnjih 12 tekmah zlatih vitezov. Ekipa iz igralniškega Las Vegasa ima 44 točk ter je pred Anaheimom na prvem mestu pacifiške skupine in zahodnega dela lige.

Na silvestrski večer so odpovedali tri tekme zaradi okužb z novim koronavirusom ter še šest drugih naslednje dni, skupaj je tako že 90 neodigranih dvobojev.

Članki iz rubrike