polnar, simonovic. hrsak dz Svet24.si

Simonovič in Hršak sta glasovala proti

infekcijska klinika, ukc ljubljana, koronavirus Svet24.si

To so zdravstvene storitve, pri katerih ni treba ...

amaro erbus 1 Svet24.si

Skupaj sta odraščala, prijateljstvo pa kronala z...

pozar simic pl Reporter.si

Ali bo šef Fursa Ivan Simič pregledal sumljive ...

meja, mejni prehod, slovensko-hrvaška meja Necenzurirano

Če se cepite še tretjič, za 14 dni pozabite na ...

britneyspears Instagram Odkrito.si

NOVA TEORIJA ZAROTE? "Tega ne objavlja Britney! ...

ronaldo Ekipa24.si

PREVARALA RONALDA! Sodišče jo je poslalo v ZAPOR!

hu
hu
0 13.05.2021 19:30:31

BIZARNOST ali NOVA REALNOST?! Na tribunah brez stika med CEPLJENIMI in NECEPLJENIMI?! (foto)

PROFIMEDIA
Čaka takšna rešitev tudi ostale klube?

Tudi pri nas je vračanje gledalcev na tribune športnih objektov v teh dneh zelo pereča tema. Nov vladni odlok, ki bo v veljavo stopil prihodnji teden, določa, da se lahko ob upoštevanju vseh ukrepov in priporočil kapacitete športnih objektov zapolnijo do 50 odstotkov. Ob tem je za vse gledalce nujno izpolnjevanje zdaj že znanih treh pogojev; negativen test, potrdilo o prebolelem covidu-19 ali potrdilo o cepljenju. Za vse tiste, ki ne izpolnjujejo nobenega izmed naštetih pogojev, je obisk tekem torej še vedno onemogočen.

Drugačno rešitev so našli v ZDA. Na prvi pogled drugačno, a v resnici zelo podobno. Bliža se končnica najmočnejše hokejske lige na svetu in ena izmed ekip v NHL-u je že predstavila svoj načrt za domače tekme. New York Islanders so na svoji spletni strani objavili tloris domače dvorane Nassau Veterans Memorial Coliseum, na katerem so oštevilčeni tudi sektorji tribun, hkrati pa je ena polovica teh sektorjev označena z oražno, druga pa z modro. Kot so pojasnili tudi z legendo so oranžni sektorji namenjeni precepljenim osebam, modri pa vsem ostalim.


Ob tem je seveda jasno, da bodo ukrepi na 'precepljenem' delu tribun precej milejši; razdalja zmanjšana na meter, odraslim se lahko z negativnimi testi pridružijo tudi necepljeni otroci. Tiste v modrem delu čakajo bolj klasični ukrepi; obvezno hitro antigensko testiranje, nošenje mask, precej manjša zapolnjenost tribun, merjenje temperature in zahtevana razdalja dveh metrov. Kot smo rekli, drugače, a ne tako zelo.

Značke: liga-nhl, korona, ukrepi

Članki iz rubrike