900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 13.09.2020 08:46:53

Dallas le še zmago oddaljen od finala Stanleyjevega pokala

Reuters
Hokejisti moštva Dallas Stars so v mehurčku v Edmontonu dobili četrto tekmo finala vzhodne konference lige NHL proti Vegas Golden Knights z 2:1 (0:0, 2:1, 0:0) in povedli s 3:1 v zmagah. Od velikega finala so oddaljeni le še eno zmago.

V tekmi s slabim strelskim izkupičkom je ekipa iz ameriške prestolnice igralništva v 28. minuti po golu Aleca Martineza celo povedla. Le štiri minute kasneje so Teksačani po zadetku Joeja Pavelskija izenačili, v zadnji minuti drugega dela pa je Jamie Benn Dallasu priigral zmago, saj se izid ni več spremenil.

"Vemo, da smo v dobrem položaju. Smo še korak bližje cilju, a naredili nismo še ničesar. Moramo ostati zbrani in poskušati igrati najboljši hokej še naprej," je po zmagi povedal Pavelski, ki ve, da ekipa za prvi cilj potrebuje še eno zmago in nato v velikem finalu še štiri. Dallas na naslov v ligi namreč čaka že 20 let.



Na tekmi je vnovič blestel tudi vratar Dallas Anton Hudobin, ki je zbral kar 32 obramb. Čaka ga vsaj še ena težka naloga, po drugi strani pa je pred nemogočim izzivom Vegas, saj doslej še nobena od ekip v konferenčnem finalu ni zapravila vodstva s 3:1 v zmagah.

Peta, morda že odločilna tekma, bo na sporedu v noči na torek. V finalu vzhoda pa se merita Tampa Bay Lightning in New York Islanders. Tampa vodi z 2:1, četrta tekma pa bo na sporedu v noči na ponedeljek.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike