stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 11.09.2020 08:30:49

Aleksander Radulov Zvezde popeljal v vodstvo

Profimedia
Hokejisti Dallasa so na tretji tekmi finala zahodne konference lige NHL premagali Vegas Knights s 3:2 po podaljšku in povedli z 2:1 v zmagah.

Tekmo je odločil gol Rusa Aleksandra Radulova v 31. sekundi prvega podaljška, ko je po protinapadu z noro natančnim strelom poskrbel za pomembno zmago Zvezd.

Dallas se je na tretji tekmi pokazal v povsem drugačni luči kot pred dnevi, ko je Vegas slavil kar s 3:0. Največja težava je bil predvsem švedski vratar Robin Lehner, ki je namesto Marc-Andreja Fleuryja pri Vegasu prevzel mesto prvega vratarja in zaklenil svoj gol.

"Na drugi tekmi res nismo igrali najbolje. Pomembno pa je, da smo danes našli način, da zmagamo in samo to šteje," je po tekmi povedal napadalec Dallas Jamie Benn.

Prvi gol na tekmi je padel šele 17 sekund pred koncem druge tretjine, ko je Lehnerja ugnal branilec Jamie Oleksiak. Ekipa iz Vegasa je izenačila v 44. minuti, ko je zadel Shea Theodore, a je že štiri minute kasneje za vnovično vodstvo moštva iz Teksasa poskrbel Benn. Vegasu je podaljšek in upanje na zmago vrnil Mark Stone v 53. minuti. Nato pa je v podaljšku lepo podajo Joeja Pavelskija izkoristil Radulov in dosegel že svoj osmi gol v končnici.

Velja omeniti še drugega ruskega junaka tekme, vratarja Dallasa Antona Hudobina, ki je zbral 38 obramb. "V zadnji tretjini so nas res stisnili, a naš vratar je bil izjemen," je rojaka pohvalil tudi Radulov.

Četrta tekma bo na sporedu v soboto. Že danes pa se bosta na tretji tekmi finala na vzhodu pomerila Tampa Bay Lightning in New York Islanders. Tampa je dobila prvi dve tekmi.

Značke: hokej, nhl, dallas

Članki iz rubrike