kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 01.09.2020 09:15:08

Hokejisti Tampe prvi finalisti vzhodne konference lige NHL

V severnoameriški hokejski ligi NHL je znan prvi udeleženec konferenčnega finala. Ekipa Tampa Bay Lightning je dobila peto tekmo konferenčnega polfinala vzhoda proti Boston Bruins s 3:2. Zmagovalca serije je odločil šele drugi podaljšek. Floridčani so napredovali v konferenčni finale s 4:1 v zmagah.

Ekipa Tampa Bay bo četrtič v zadnjih šestih sezonah igrala v konferenčnem finalu vzhoda. Zmagoviti gol je v šesti minuti drugega podaljška dosegel Victor Hedman. Hokejske ekipe vzhodne konference tekme končnice igrajo v mehurčku v Torontu v Kanadi.

Prvi gol na zadnji tekmi konferenčnega polfinala je padel v 24. minuti, ko je bil uspešen Ondrej Palat za prvo vodstvo Tampe. David Pastrnak je osem minut kasneje, ob moštveni premoči, izenačil na 1:1.

Hokejisti s Floride so povedli z 2:1 v tretji tretjini, ko se je med strelce vpisal Anthony Cirelli. David Krejči pa je v 58. minuti dosegel zadetek za izenačenje 2:2 ter podaljšek, v katerem pa se je tehtnica nagnila na stran floridske zasedbe.


Tekmec Tampe Bay v konferenčnem finalu še ni znan. New York Islanders proti Philadelphia Flyers vodijo s 3:1 v zmagah.

V polfinalu zahodne konference, ta je na sporedu v mehurčku v Edmontonu v Kanadi, je Colorado Avalanche na peti tekmi s 6:3 premagal Dallas Stars ter razliko v seriji zmanjšal na 2:3 v zmagah.

Dallas tako ni izkoristil prvega ploščka za napredovanje v konferenčni finale. V naslednji krog bo napredovala tista ekipa, ki bo prva dosegla štiri zmage.

Kolorado si je že v prvi tretjini ustvaril vodstvo s 5:0, Dallas se je vrnil, a je Kolorado odbil vse napade za drugo zmago v konferenčnem polfinalu.

Članki iz rubrike