Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
1 16.12.2019 08:27:12

Kopitar ZA ZGODOVINO! Slovenski zvezdnik prehitel NAJVEČJEGA in se šalil: S tem se lahko hvalim, saj ...

Profimedia
Slovenski hokejski as Anže Kopitar je v severnoameriški ligi NHL prehitel legendarnega Kanadčana Wayna Gretzkyja. Na gostovanju pri Detroit Red Wings je dosegel dva zadetka in svoje moštvo Los Angeles Kings popeljal do zmage s 4:2, s čimer je zbral 919 točk v karieri, na klubski lestvici prehitel Gretzkyja in se povzpel na četrto mesto.

"Ne vem, no ... On je bržčas potreboval za ta dosežek le kakšnih 400 tekem in ne toliko, kot sem jih jaz, a ko me omenjate v istem stavku z Waynom, je to brez dvoma velika stvar," je v smehu dejal slovenski zvezdnik po tekmi.

"Morda se lahko s tem dosežkom res malo hvalim, saj drugih njegovih rekordov v karieri gotovo ne bom izboljšal," je z obilico humorja dodal Kopitar, ki je dvakrat zadel v drugi tretjini za vodstvo kraljev s 3:0.

V Detroitu sta se za kralje, ki so dobili tri od zadnjih štirih tekem, med strelce vpisala še Jeff Carter in Tyler Toffoli, Alex Iafallo je dodal dve podaji, vratar Jack Campbell pa je zbral 22 obramb.



"Tekmo smo dobro začeli. Uvodni dve tretjini smo odigrali po dogovoru, v zadnji nam ni šlo vse po načrtih, a upam, da se bomo iz te lekcije kaj naučili. To sezono nismo imeli velikokrat treh ali štirih golov prednosti," je po tekmi dejal trener kraljev Todd McLellan, ki je bil nekdanji pomočnik pri Detroit Red Wings.

Pri gostiteljih je branilec Madison Bowey dosegel gol in podajo, en zadetek je dodal še Filip Zadina, vratar Eric Comrie pa je ubranil 28 strelov.

Naslednja tekma kralje čaka v torek, ko bodo gostovali v Bostonu.

Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike