Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 16.11.2019 09:50:44

Vodilni Washington doživel poraz

Vodilno moštvo severnoameriške hokejske lige NHL Washington Capitals je po 13. tekmah prvič ostalo praznih rok. Na domačem ledu jih je s 5:2 premagal Montreal Canadiens. Tomaš Tatar je k gostujoči zmagi prispeval gol in tri podaje. Do gostujoče zmage je prišel še Boston Bruins, na preostalih treh tekmah pa je zmaga ostala doma.

Phillip Danault je k tretji zaporedni zmagi Montreala prispeval gol in dve podaji, Shea Weber pa gol in podajo. V prvi tretjini zadetkov ni bilo, v drugi pa so gostje iz Kanade zadeli kar štirikrat. V 56. minuti so se domači približali na 2:4, a je dve minuti zatem Tatar postavil končnih 5:2.

"Celotna tekma je bila zabavna. Odigrali smo dobro tekmo in veseli smo teh dveh točk. Washington je močna ekipa in rezultat je posledica dela vseh štirih napadov," je po koncu povedal Tatar, ki je s štirimi točkami postavil svoj točkovni rekord v ligi NHL na eni tekmi.

Boston Bruins je na gostovanju pri Toronto Maple Leafs zmagal s 4:2. V 44. minuti je bil izid poravnan na 2:2, dobro minuto pozneje pa so gostje še tretjič povedli, ko je drugič v tretji tretjini zadel Brad Marchand. Končni izid za 12. zmago Bostona na 19 tekmah je minuto in pol pred koncem z golom v prazno mrežo postavil Zdeno Chara.



Moštvo Columbus Blue Jackets je do domače zmage s 3:2 nad St. Louis Blues prišlo po podaljšku. Odločilni gol za vodilno moštvo zahoda je minuto in 26 sekund pred iztekom dodatnega časa dosegel Zach Werenski. Domače je v vodstvo s prvim golom v ligi NHL popeljal Vladislav Gavrikov, podaljšek pa je domačim v 43. minuti priboril Pierre-Luc Dubois. Za goste sta zadela Mackenzie MacEachern v prvi in Brayden Schenn v drugi tretjini.

New Jersey Devils je doma z 2:1 premagal Pittsburgh Penguins. Izkazal se je domači vratar Mackenzie Blackwood, ki je zbral 38 obramb. Za domače sta sicer zadela Travis Zajac in Blake Coleman, za goste pa v zadnjem delu igre Jack Johnson.

Hokejisti Ottawe Senators so prav tako zmagali z 2:1. Gostujoče moštvo Philadelphia Flyers je že v tretji minuti povedlo z golom Tylerja Pitlicka, potem pa sta v drugi tretjini zadela Tyler Ennis in Filip Chlapik ter poskrbela za četrto zmago Ottawe v zadnjih petih tekmah.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike