Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 09.11.2019 09:23:19

Tampa do zmage na Švedskem

Reuters
Nekaj tekem v severnoameriški hokejski ligi NHL se tudi letos igra na evropskih tleh. Prvi obračun v Stockholmu med Buffalom Sabres in Tampo Bay Lightning je dobila Tampa s 3:2. Danes zvečer se bosta moštvi na Švedskem pomerili še enkrat.

Švedski branilec Victor Hedman je izpustil prejšnji dve tekmi, tokrat pa je na domačem ledu podal za drugi gol svojega moštva in vodstvo 2:0 v 17. minuti tekme. Prvi gol na tekmi je že v 4. minuti dosegel Nikita Kučerov, na 1:2 je v drugi tretjini znižal Sam Reinhart.

V 48. minuti je na 3:1 za Tampo povišal Yanni Gourde, končni izid pa je štiri minute pozneje postavil Reinhart s svojim drugim golom na tekmi.


V pretekli noči so bili v ligi NHL na sporedu še tri tekme. Edmonton Oilers so doma s 4:0 ugnali New Jersey Devils. Pri tem je Mikko Koskinen, ki je prvič v letošnji sezoni mrežo ohranil nedotaknjeno, zbral 29 obramb, Leon Draisaitl, ki je domače povedel v vodstvo, pa je še osmo tekmo zapored dosegel točko.

Robby Fabbri je v svojem debiju za Detroit Red Wings zadel dvakrat in tako prispeval polovico golov ob domači zmagi s 4:2 proti Boston Bruins. Za Detroit, ki je pred tem izgubil štiri zaporedne tekme, sta zadela še Dylan Larkin in Anthony Mantha, vratar Jonathan Bernier pa je zbral dve podaji.

Winnipeg Jets so prav tako prišli do domače zmage, s 4:1 so bili boljši od Vancouver Canucks. Gostje so v drugem delu igre povedli preko J. T. Millerja, nato pa so zadevali le še domači, za katere so gole dosegli Jack Roslovic, Mark Scheifele, Kyle Connor in Adam Lowry.

Članki iz rubrike