bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Cene Prevc, Martin Golob Njena.si

Je znani župnik povedal preveč - se bo Cene ...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

STA
STA
1 06.11.2019 09:00:03

Kralji poraženi v Torontu, Kopitar vpisal podajo

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL izgubili proti Toronto Maple Leafs z 1:3. Kapetan kraljev Slovenec Anže Kopitar je v statistiko vpisal podajo v šesti minuti, ko je zadel Alex Iafallo za 1:0.

Za 1:1 je v 14. minuti zadel Alexander Kerfoot. Nato je Toronto v tretji tretjini v razmiku 30 sekund za zmago zadel še dvakrat, najprej je to uspelo Austonu Matthewsu, za njim še Williamu Nylanderju. Matthews in Nylander sta dodala še vsak po eno podajo. Frederik Andersen je zbral 25 obramb.

"Nekateri ljudje bi temu rekli grda zmaga. Jaz mislim, da je bila čudovita. Moramo ugotoviti, kdo smo kot ekipa. Težja kot je tekma, boljši smo," je po tekmi menil trener Toronta Mike Babcock, ki se je razveselil vrnitve kapetana Johna Tavaresa v ekipo po sedmih tekmah odsotnosti zaradi zlomljenega prsta. "Ni bil slab. Malo je zarjavel, a bo hitro v ritmu," je dejal Babcock.

Manj veselja je bilo v taboru Kraljev. Ob petih zmagah in 10 porazih so na zadnjem mestu zahodne konference, v celotni ligi sta slabši ekipi le Detroit in Ottawa. S slednjo se bodo Kralji pomerili v četrtek ponoči.

"Nihče ne izgublja rad. Edini ljudje, ki lahko kaj naredijo, smo mi sami. Moramo garati naprej," je razmišljal vratar Los Angelesa Jonathan Quick, ki je obranil 20 strelov tekmecev.



New York Islanders so zmagali desetič v nizu, njihova "zadnja žrtev" je bila Ottawa. Tekma se je končala s 4:1, pri Otočanih so zadeli štirje različni igralci. Ceasey Cizikas in Cal Clutterbuck sta zbrala gol in podajo, Cole Bardreau je dosegel prvi gol v ligi NHL, gola se je veselil še Josh Bailey.

Vegas Golden Knights so z 2:1 premagali Columbus Blue Jackets. Oba gola za Zlate viteze je dal Reilly Smith. Njegov soigralec Marc Andre Fleury je obranil 29 strelov. Columbus je brez zmage na zadnjih petih tekmah.

Dva gola je zabil tudi Victor Mete, njegov Montreal pa je premagal Boston Bruins s 5:4. Dallas Stars je s 4:1 strl Colorado Avalanche, dvakrat je bil natančen Radek Faksa. Enak strelski dosežek je uspel tudi Matthewu Tkachuku, ki je prispeval dva gola ob zmagi po podaljšku njegovega Calgaryja s 4:3 proti Arizoni Coyotes.

St. Louis je po podaljšku z 2:1 premagal Vancouver, New Jersey po kazenskih strelih z 2:1 Winnipeg. Philadelphia je bila s 4:1 boljša od Caroline, Minnesota s 4:2 od Anaheima, San Jose pa z enakim izidom od Chicaga.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike