kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 07.05.2019 08:49:52

Kosmatinci v polfinalu NHL, na zahodu izenačeno

Reuters
Vratar Tuukka Rask je na šesti tekmi končnice severnoameriške lige NHL proti Columbus Blue Jackets zbral 39 obramb in pomagal hokejistom Boston Bruins do preboja v finale vzhodne konference, potem ko so zmagali s 3:0 v gosteh. To je bila tretja zaporedna zmaga kosmatincev, s katero so dvoboj na štiri zmage dobili s 4:2.

Za mesto v finalu tekmovanja za Stanleyjev pokal se bodo v konferenčnem finalu lige NHL pomerili s Carolina Hurricanes, ki so že v petek s 4:0 izločili New York Islanders.

Rask je še šestič v končnici ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. David Krejci je dosegel gol in podajo, po enkrat pa sta se za goste med strelce vpisala še Marcus Johansson in David Backes. Kosmatinci so se prvič po letu 2013 prebili v konferenčni finale.



Na zahodu je dvoboj Colorado Avalanche - San Jose Sharks izenačen na 3:3, potem ko so gostitelji v Denverju po podaljšku dobili šesto tekmo s 4:3. Tudi sedma tekma bo v četrtek v Denverju.

Junak večera je bil Gabriel Landeskog, ki je po podaji branilca Cala Makarja odločilni gol zadel po dobrih dveh minutah in pol igre v podaljšku.

Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike