Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 22.04.2019 08:46:15

Morski psi po dveh podaljških slavili v Las Vegasu

Reuters
Hokejisti San Jose Sharks so v severnoameriški ligi NHL v Las Vegasu po dveh podaljških ugnali Golden Knights z 2:1 in izid v prvem krogu končnice na zahodnem delu izenačili na 3:3. Prav tak je skupni izid tudi v dvoboju na vzhodnem delu med ekipama Boston Bruins in Toronto Maple Leafs, kjer so prvi v Kanadi zmagali s 4:2 in se izognili izpadu.

Čeh Tomaš Hertl zadel po 11 minutah in 17 sekundah drugega podaljška in se vpisal v zgodovino, saj se doslej v končnicah NHL še ni primerilo, da bi ekipa dosegla v drugem dodatku igre gol z igralcem manj na ledu.

"Ko sem dobil plošček sem bil že zelo utrujen. Najprej sem ga hotel le poslati na drugo polovico igrišča in oditi na zamenjavo. Potem pa sem nenadoma videl odprt prostor. Naredil sem nekaj korakov in sprožil na gol. Mogoče je obrambni igralec Vegasa Shea Theodore malo preusmeril strel, vendar če ne poskusiš ne boš nikoli zadel. Tokrat se je izšlo na najboljši močni način," je odločitev opisal Hertl.



Vratar Martin Jones je ubranile 58 strelov, največ v zgodovini ekipe iz San Joseja. Premagal ga je le Jonathan Marchessault, čeprav so bili igralci Golden Knights zel aktivni v napadu, saj so tekmeci na gol vratarja Marca Andrea Fleuryja sprožili skupaj le 29 strelov. Pred odločilnim zadetkom je čuvaja mreže domačih v zadnji minuti prve tretjine presenetil le Logan Couture. Jonathan Marchessault je izenačil sredi drugega tretjine.

Manj razburljivo je bilo v Torontu, kjer so domači v deseti minuti po golu Morgana Riellyja povedli. Gostje do nato dosegli tri gole v nizu, še v prvem delu je izenačil Brad Marchand, Torey Krug pa povedel Boston v vodstvo. Edini gol v drugi tretjini je zabil Jake DeBrusk, v peti minuti zadnjega dela pa je Auston Matthews znižal in vzbudil upanje domačih navijačev. A je na začetku predzadnje minute končni izid postavil Marchand, s tremi točkami prvi mož dvoboja, saj je bil podajalec tudi pri zadetku Kruga.

Izidi, prvi krog končnice
- Vzhod:
Toronto Maple Leafs - Boston Bruins     2:4
(izid v zmagah izenačen na 3:3)

- Zahod:
Vegas Golden Knights - San Jose Sharks  1:2 (po dveh podaljških)
(izid v zmagah izenačen na 3:3)
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike