klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

medved Svet24.si

Srečanje z medvedom – kako ravnati?

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

STA
STA
0 19.04.2019 07:19:29

Zlati vitezi zapravili prvi zaključni plošček

Reuters
Hokejisti Vegas Golden Knights so imeli na peti tekmi dvoboja prvega kroga končnice NHL proti San Jose Sharks priložnost, da bi se prebili v drugi krog, a so delali račun brez krčmarja. Morski psi so se na domačem ledu prebudili, zmagali s 5:2 ter skupni zaostanek v boju na štiri zmage zmanjšali na 2:3. Šesta tekma bo v nedeljo v Las Vegasu.

Junak tekme je bil Tomaš Hertl, ki je prvega od svojih dveh zadetkov večera zadel že po 76 sekundah igre, po enkrat so se med strelce za gostitelje vpisali še Logan Couture, Barclay Goodrow in Joe Pavelski, vratar Martin Jones je zbral 30 obramb.


Na zahodu je bila danes še tekma Winnipeg Jets - St. Louis Blues. Gosti so zaostajali, na koncu pa prišli do pomembne zmage s 3:2, s katero so tudi po petih tekmah v boju na štiri zmage povedli s 3:2. Zmagoviti gol je 15 sekund pred koncem dosegel Jaden Schwartz.

Na edini tekmi končnice vzhodne konference so Carolina Hurricanes z 2:1 na domačem ledu ugnali branilce naslova Washington Capitals in po štirih tekmah razmerje moči v zmagah izenačili na 2:2. Zmagoviti gol v Raleighu je že v drugi tretjini dosegel Teuvo Teravainen, en zadetek je dosegel Warren Foegele, vratar Petr Mrazek pa je nanizal 30 obramb.

Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike