požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Del ekipe iz zakulisja kar preveč ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

hu
hu
2 02.04.2019 13:30:57

Takšna zvezda je Anže Kopitar: Prepotovali 12.000 kilometrov zaradi Slovenca! (foto)

Martin Metelko
Anže Kopitar je na poti, da se vpiše med največje legende severnoameriške hokejske lige NHL. Hokejist, ki bo poleti dopolnil 32 let, je ponoči odigral svojo 1000. tekmo v najmočnejši ligi na svetu proti Calgaryju in dosegel podajo oziroma 886 strelsko točko.

Kopitar v ligi NHL igra že 13. sezono in s svojo kakovostjo onstran lune je postal tudi kapetan ekipe iz mesta angelov, s čimer je že spisal nov košček hokejske zgodovine v Sloveniji in Kaliforniji.

Do novega mejnika, ki ga je nedvomno sposoben doseči, pa ga loči 114 strelskih točk. Doslej je Hrušičan v karieri na 1000 tekmah dosegel 311 golov in 575 podaj oziroma 886 strelskih točk, letos v rednem delu 21 golov in 37 podaj. V naslednjih dveh sezonah pa se mu bo nedvomno ponudila priložnost, da se vpiše v klub igralcev s 1000 doseženimi točkami.

To je doslej uspelo 88 hokejistom, a le 16 med njimi ni bilo rojenih v Severni Ameriki. Kopitar bo tam lahko zelo hitro, če mu denimo uspe ponoviti lanski dosežek. Takrat je dosegel 35 golov in 57 podaj, skupaj pa 92 točk. Kopitar v ZDA uživa status velike zvezde, nadvse pa ga cenijo tudi drugod po svetu. Še posebej zanimivo zgodbo je spisal navijač iz Avstralije, ki zadnje tekme ni želel izpustiti za noben denar. "Pripotovali smo vse iz Avstralije, da bi lahko videli Anžeta Kopitarja, ki bo zaigral že svojo 1000. tekmo v dresu Los Angeles Kings. Nikakor ne bi radi zamudili tega dogodka. Celo Gustl je v dvorani!" je na twitterju zapisal Caine Jenkins.

kings kopitar

Ne glede na nov mejnik pa je Kopitar že uresničil otroške sanje o igranju v ligi NHL. "Ko sem še igral hokej v Sloveniji, sem si mislil, kako lepo bi bilo nekoč nastopiti med ameriško-kanadsko elito. Če pa se zdaj ozrem h karieri v NHL in spoznanju, da sem tu dočakal tako lep jubilej, res pomislim, da je to že prav poseben dosežek," je hokejista povzel časnik Delo, kjer so pripisali tudi, da se je prav zaradi želje po igranju v najmočnejši ligi na svetu luže že zelo zgodaj učil tudi angleščino pri babici, ki je bila profesorica tega jezika.

Sanje je Kopitar, ki se je hokeja najprej učil na Jesenicah, že zdavnaj dosegel, kar dvakrat je z Los Angeles Kings osvojil tudi Stanleyjev pokal, in nedvomno ima zdaj nove. Svoje pa imajo tudi slovenski ljubitelji hokeja, ki upajo, da se bo potem, ko je jasno, da kralji letos ne bodo videli končnice, pridružil slovenski izbrani vrsti na svetovnem prvenstvu skupine B v Kazahstanu in pomagal izbrani vrsti nazaj na poti v višji kakovostni razred svetovnega hokeja.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike