900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 29.03.2019 11:38:56

Nov poraz Los Angelesa: Kopitarjevi kralji tokrat po kazenskih strelih izgubili v Vancouvru

Profimedia
Ekipa Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL na gostovanju po kazenskih strelih z 2:3 izgubila z Vancouver Canucks. Anže Kopitar je ostal brez točke za poražene goste, sprožil je dva strela na vrata tekmecev v 25 minutah in 50 sekundah igre, vratar tekmecev Thatcher Demko (37 obramb) pa mu je ubranil tudi kazenski strel.

Vancouver je še ostal v igri za končnico, ki je že nekaj časa nedosegljiv cilj za kralje. Te naslednji dvoboj čaka v noči na nedeljo po slovenskem času, ko bodo gostili Chicago Blackhawks.

Canucks so končali niz treh porazov, vendar bodo trepetali že čez slabih 24 ur, ko bodo hokejisti Colorado Avalanche igrali proti Arizoni Coyotes; če bo Colorado osvojil eno samo točko, se bo Vancouver poslovil od končnice.

Srečanje v Vancouvru je v četrti seriji kazenskih strelov odločil Tanner Pearson, Quintin Hughes, kot sedmi je bil izbran na lanskem naboru novincev, pa je na svoji prvi tekmi v NHL podal in tako igranje v najmočnejši hokejski ligi na svetu začel s točko.



Za kralje sta bila uspešna Austin Wagner in Adrian Kempe, vratar Jonathan Quick je zbral 36 obramb, Dustin Brown psa je igral na 1112. NHL tekmi in na prvem mestu večne lestvice kluba iz Los Angelesa prehitel Daveja Taylorja.

"Na kaj takega običajno ne pomisliš, lep mejnik, nikoli si nisem mislil, da bom prišel tako daleč. Danes sem, vendar na vse skupaj gledam tudi z mero ponižnosti, treba je skloniti glavo in delati naprej ... Danes smo izgubili, čeprav smo imeli priložnosti. Morali bi imeti malo več ubijalskega instinkta v sebi, da bi ob koncu rednega dela in v podaljšku izkoristili dve priložnosti z igralcem več na ledu. Prav tako nas žal ne bo v končnici," je po tekmi povedal Brown.

Hokejisti Columbus Blue Jackets so s 6:2 nadigrali Montreal Canadiens v dvoboju dveh ekip, ki se borita za eno zadnjih mest, ki so še na voljo za izločilne boje za Stanlyjev pokal. Obe ekipi imata sedaj po 90 točk, a ima Columbus do konca rednega dela še pet tekem, eno več od Canadiens.

Izidi
Buffalo Sabres - Detroit Red Wings          4:5 (podaljšek)
Carolina Hurricanes - Washington Capitals   2:3
Columbus Blue Jackets - Montreal Canadiens  6:2
Ottawa Senators - Florida Panthers          2:5
Winnipeg Jets - New York Islanders          4:5
Edmonton Oilers - Dallas Stars              2:3 (kazenski streli)
Vancouver Canucks - Los Angeles Kings       3:2 (kazenski streli)
(Anže Kopitar dva strela v 25:50 min. za Los Angeles)
San Jose Sharks - Chicago Blackhawks        4:5
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike