Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 20.02.2019 10:27:45

Hokejisti iz St. Louisa do novega klubskega rekorda

Hokejisti iz St. Louisa so dosegli enajsto zmago v nizu in popravili doslej svoj najboljši klubski dosežek iz leta 2002. Tedaj so v severnoameriški ligi NHL nanizali deset zaporednih zmag, na današnjem obračunu v Enterprise Centru pa so v podaljšku ukanili Toronto Maple Leafs s 3:2. Zmagoviti gol je po 34 sekundah igre dosegel Ryan O'Reilly.

St. Louis je z enajsto zmago izenačil dosežek Buffala, ki je v tej sezoni - med 8. in 27. novembrom 2018 - prav tako nanizal enajst zaporednih zmag. Za domačo zasedbo sta poleg O'Reillyja zadela še Jaden Schwartz in Colton Parayko, izkazala pa sta se tudi Tyler Bozak z dvema podajama ter vratar Jordan Binnington, ki je zbral 29 obramb. Za goste sta zadela Zach Hyman in Auston Matthews, vratar Frederik Andersen pa je zaustavil 38 strelov domačih hokejistov.

V noči na sredo je bilo na sporedu še osem tekem. Vodilna ekipa vzhodne konference Tampa Bay je v gosteh zanesljivo premagala Philadelphio s 5:2, čeravno za floridsko zasedbo niso igrali nekateri nosilci njene igre, kot so prvi strelec Brayden Point, branilec Victor Hedman in vratar Andrej Vasiljevski. A to se v njeni igri ni poznalo, v mestu bratovske ljubezni so imeli vse niti igre v svojih rokah. Za goste, ki so dosegli sedmo zmago v nizu, so zadeli J.T. Miller, Alex Killorn, Mihail Sergačev, Yanni Gourde in Ryan McDonagh, za gostitelje pa sta zadela Oskar Lindblom in Travis Konecny.

New York Rangers so v gosteh ukanili Carolino z 2:1. Pri zasedbi iz velikega jabolka je blestel švedski vratar Henrik Lundqvist, ki je zbral kar 43 obramb, edini gol mu je sredi druge tretjine zabil Jordan Martinook. Za rangerje je izenačujoči gol dosegel Connor Brickley, zmagoviti pa Vladislav Namestnikov.

V vse boljši formi je Florida, za zmago nad Buffalom s 4:2 pa je Jonathan Huberdeau dosegel dva gola. Po enega sta prispevala Aleksander Barkov in Jayce Hawryluk, vratar James Reimer pa je zbral 32 obramb.


Izjemno zanimiva tekma je bila v New Jerseyju, kjer Pittsburgh zmagal s 4:3. Za zmagovalce so gole dosegli Zach Aston-Reese, Nick Bjugstad, Bryan Rust in Chad Ruhwedel, za osmoljence pa Jesper Bratt, Marcus Johansson in Miles Wood.

Montreal je po hudem boju ukanil Columbus s 3:2, zmagoviti gol pa je v zadnji tretjini zabil Slovak Tomaš Tatar. Pri gostiteljih sta se med strelce vpisala še Paul Byron in Max Domi, vratar Carey Price pa je zbral 31 obramb.

Anaheim je zanesljivo slavil na gostovanju pri Minnesoti s 4:0. Vratar Ryan Miller je zbral 31 obramb in 44. v svoji karieri tekmo zaključil brez prejetega gola. Za kalifornijsko ekipi so zadeli Jakob Silfverberg, Corey Perry, Ryan Kesler in Hampus Lindholm.

Nashville je zmagal v Dallasu s 5:3, osrednja osebnost dvoboja pa je bil Švicar Roman Josi, ki je odločilna gola dosegel v zadnji tretjini. Arizona je po izvajanju kazenskih strelov slavila v Edmontonu s 3:2, zmagoviti gol pa je v četrti seriji "loterije" zabil Vinnie Hinostroza.

Los Angeles Anžeta Kopitarja, ki je na zadnjem mestu v zahodni konferenci, bo na veliko sceno znova stopil v noči na petek, ko bo gostoval v Nashvillu.

Izidi
Florida Panthers - Buffalo Sabres           4:2
New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins     3:4
Philadelphia Flyers - Tampa Bay Lightning   2:5
Carolina Hurricanes - New York Rangers      1:2
Montreal Canadiens - Columbus Blue Jackets  3:2
St. Louis Blues - Toronto Maple Leafs       3:2 (podaljšek)
Minnesota Wild - Anaheim Ducks              0:4
Dallas Stars - Nashville Predators          3:5
Edmonton Oilers - Arizona Coyotes           2:3 (kazenski streli)
Značke: nhl, sta

Članki iz rubrike