jure kosir in njegova simona_preview Odkrito.si

Jure Košir se je zaradi otrok preselil

horoskop Svet24.si

Horoskop za petek, 18. januarja

duhovna ženska Petisvet.si

Če veste to, vidite v človeka skozi barve!

sneg, novo mesto1 Svet24.si

FOTO: Ponekod po Sloveniji močno sneži. ...

Amanda Mlakar in Vid Valič Svet24.si

Komik spregovoril o materinem raku

Kesha Najstnica.si

Znana pevka delila pomembno sporočilo

TANJA ZAGAR Njena.si

Zaprite usta: Ja, to je Tanja Žagar!

nu
nu
0 10.01.2019 18:27:00

16 jih je UMRLO, on je nesrečo PREŽIVEL, a po KOMI se je moral še enkrat naučiti VSEGA, danes pa je mladi hokejist prvič STOPIL na led in STORIL TO (video)

Profimedia
Aprila lani je hokejski svet doživel eno najhujših prometnih nesreč, v kateri je umrlo 16 oseb.

Od tega je takrat v Saskatchewan umrlo 10 mladoletnih hokejistov, članov ekipe Humboldt Broncos, 13 je bilo poškodovanih, mnogi huje, potem ko se je v avtobus mladinske hokejske ekipe, ki je bila na poti na tekmo končnice, zaletel tovornjak, ki je priznal, da je vozil nevarno in prav konec tega meseca se bo moral zagovarjati na sodišču, kjer mu bodo izrekli kazen.

Humboldt Broncos pm
Profimedia

Layne Matechuk je bil eden tistih, ki so to prometno nesrečo preživeli, a s posledicami nesreče bo 18-letnik živel celo življenje, kot tudi mnogi njegovi preživeli soigralci, saj jih je kar nekaj ostalo invalidov.

Layne je namreč več kot mesec dni preživel v komi, hitro je bilo jasno, da je utrpel možganske poškodbe, zaradi česar se je moral vsega znova naučiti - hoje, govora, najosnovnejšega delovanja.

A devet mesecev po nesreči je sledilo izredno darilo, posnetek, ki gaje posnel Laynov oče, je zaokrožil po spletu in verjamemo, da se je marsikomu orosilo oko.

Po 9 mesecih je mladi hokejist prvič po nesreči stopil na led.  Zadrsal je ob pomoči hokejskega gola, nato je zaigral tudi s palico oziroma si podajal plošček. 

Galerija

Članki iz rubrike