wabra nina-mjp Odkrito.si

Šok! Znana Slovenka spet v boj s hudo boleznijo

kate middleton, elizabeta II., camilla, princ william, princ charles, princ harry, meghan markle Svet24.si

Kraljica Meghan in Harryju pristrigla krila

Ljubezen Petisvet.si

Ko moški to dobi od ženske, okuša raj!

radeljski prelaz, 18.3.2019 Svet24.si

FOTO in VIDEO: Meja sneženja se je spustila: ...

Slobodan Vasić Svet24.si

Pel s Severino, zdaj pa ga ni več

Prijateljici bff vichy Njena.si

Moč, ki jo potrebuješ vsak dan

Franko in Svetlana Njena.si

Zvezde plešejo: Kaj se v resnici dogaja med ...

nu
nu
0 10.01.2019 18:27:00

16 jih je UMRLO, on je nesrečo PREŽIVEL, a po KOMI se je moral še enkrat naučiti VSEGA, danes pa je mladi hokejist prvič STOPIL na led in STORIL TO (video)

Profimedia
Aprila lani je hokejski svet doživel eno najhujših prometnih nesreč, v kateri je umrlo 16 oseb.

Od tega je takrat v Saskatchewan umrlo 10 mladoletnih hokejistov, članov ekipe Humboldt Broncos, 13 je bilo poškodovanih, mnogi huje, potem ko se je v avtobus mladinske hokejske ekipe, ki je bila na poti na tekmo končnice, zaletel tovornjak, ki je priznal, da je vozil nevarno in prav konec tega meseca se bo moral zagovarjati na sodišču, kjer mu bodo izrekli kazen.

Humboldt Broncos pm
Profimedia

Layne Matechuk je bil eden tistih, ki so to prometno nesrečo preživeli, a s posledicami nesreče bo 18-letnik živel celo življenje, kot tudi mnogi njegovi preživeli soigralci, saj jih je kar nekaj ostalo invalidov.

Layne je namreč več kot mesec dni preživel v komi, hitro je bilo jasno, da je utrpel možganske poškodbe, zaradi česar se je moral vsega znova naučiti - hoje, govora, najosnovnejšega delovanja.

A devet mesecev po nesreči je sledilo izredno darilo, posnetek, ki gaje posnel Laynov oče, je zaokrožil po spletu in verjamemo, da se je marsikomu orosilo oko.

Po 9 mesecih je mladi hokejist prvič po nesreči stopil na led.  Zadrsal je ob pomoči hokejskega gola, nato je zaigral tudi s palico oziroma si podajal plošček. 

Galerija

Članki iz rubrike