900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 06.01.2019 09:16:12

Kralji so se odlepili od dna, jubilejni zadetek Kopitarja

Martin Metelko
Hokejisti Los Angeles Kings niso več najslabša ekipa zahodne konference severnoameriške lige NHL. Po zmagi s 4:0 nad Edmontonom, ki jo je z zadnjim golom na tekmi in svojim jubilejnim, tristotim v NHL potrdil slovenski as Anže Kopitar, so prehiteli St. Louis in Chicago in se po točkah izenačili z Arizono.

Še vedno pa so precej oddaljeni od osmega mesta, ki še vodi v končnico. Za osmim Anaheimom zaostajajo osem točk.

Večino dela so opravili že v prvi tretjini, v 14. minuti so že vodili s 3:0, strelci golov pa so bili Kyle Clifford, Tyler Toffoli in Jeff Carter. Kopitar je po protinapadu in strelu pod prečko v polno zadel v 11. minuti zadnjega dela, to je bil tudi njegov edini strel na tekmi, njegovi 964. v NHL. Hrušičan je postal peti igralec Los Angelesa, ki se lahko pohvali, da je dosegel mejo 300 doseženih golov.

Jubilej je proslavil tudi vratar Los Angelesa Jonathan Quick, ki je postal peti ameriški vratar s 300 zmagami v NHL, za 51. tekmo brez prejetega gola je moral ubraniti le 16 strelov. Quick je 300 zmag zabeležil v 576 tekmah, hitreje je od Američanov to mejo dosegel le Ryan Miller (566).

Edmonton, ki je že po prvi tretjini zamenjal vratarja, na led je namesto Mikka Koskinena prišel Cam Talbot, je izgubil sedmo od zadnjih osmih tekem.



Kralji bodo naslednjo tekmo igrali v ponedeljek, ko bodo gostovali v San Joseju.

Najslabša ekipa lige je zdaj Ottawa, ki je na domačem ledu tokrat klonila proti Minnesoti, za katero je dvakrat v polno zadel Jared Spurgeon. Isti izid je bil tudi na tekmah med Florido in Columbusom ter St. Louisom in New Yorks Islanders, slednji so zmagali, čeprav so na gol tekmeca sprožili le 14 strelov, 18 manj od gostiteljev.

Vodilna Tampa je po 16 tekmah vendarle ostala brez točke. S 5:2 jo je premagal San Jose, za katerega je dva gola dosegel Evander Kane. Tampa je v rednem delu zadnjič izgubila 27. novembra, ko je bil boljši Anaheim, da bi izenačila svoj rekordni dosežek v zaporednih zmagah iz leta 2004, ko je celo osvojila Stanleyjev pokal, sta ji zmanjkali dve tekmi.

Calgary je po podaljšku s 3:2 v gosteh ugnal Philadelphio, strelec odločilnega gola je bil TJ Brodie. Boston je zmagal četrtič zaporedoma, z 2:1 je bil boljši od Buffala. Toronto, za Tampo druga najuspešnejša ekipa letošnjega prvenstva, je s 5:0 nadigral Vancouver, Auston Matthews je v statistiko vpisal gol in dve podaji. Nashville je bil v gosteh s 4:1 uspešnejši od Montreala, Craig Smith je prispeval dva gola, P. K. Subban pa je proti svojemu nekdanjemu klubu zabeležil 300. podajo v profesionalni karieri.

Izidi
San Jose Sharks - Tampa Bay Lightning     5:2
Philadelphia Flyers - Calgary Flames      2:3 (podaljšek)
Ottawa Senators - Minnesota Wild          3:4
Boston Bruins - Buffalo Sabres            2:1
Toronto Maple Leafs - Vancouver Canucks   5:0
Montreal Canadiens - Nashville Predators  1:4
Florida Panthers - Columbus Blue Jackets  3:4 (podaljšek)
St. Louis Blues - New York Islanders      3:4
Los Angeles Kings - Edmonton Oilers       4:0
(Anže Kopitar 1 gol, 1 strel v 18:46 minute za Los Angeles)
Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike