mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 28.12.2018 08:54:43

Kralji do četrte zmage v nizu, Kopitar prispeval podajo

Profimedia
Hokejisti iz Los Angelesa so dosegli četrto zmago v nizu v severnoameriški ligi NHL. Po zmagoslavjih nad tekmeci iz Winnipega, San Joseja in Las Vegasa so v noči na petek v domačem Staples Centru ukanili Arizono z 2:1, slovenski zvezdnik v dresu kalifornijske ekipe Anže Kopitar pa je prispeval podajo pri golu Dustina Browna v tretji tretjini.

Poleg Browna, ki je zadel desetič v sezoni in je najboljši strelec svoje ekipe, je za gostitelje v prvi tretjini zadel še Jake Muzzin, za goste pa Jakob Chychrun. Brown se je izkazal z lepim prodorom s sredine igrišča, na koncu pa je z natančnim strelom z desne strani premagal še vratarja tekmecev.

Za kralje je ta niz zmag najdaljši v sezoni. Vratar Jonathan Quick je zbral 26 obramb.

Kralji so sicer še vedno na zadnjem mestu lige, imajo pa enako število točk (33) kot New Jersey v metropolitanski skupini, blizu pa so še njihovi današnji tekmeci Arizona, St. Louis, Chicago in Ottawa, ki imajo po 34 točk, tako da bi lahko kalifornijska ekipa, če bo niz zmag še nadaljevala, tudi pobegnila z dna lestvice. A naslednji izziv bo težji, saj bodo v soboto gostje v Staples Centru hokejisti Vegasa.

Podobno uspešna je bila tudi druga ekipa z dna New Jersey, ki je v gosteh ugnala Boston s 5:2, izkazal pa se je vratar Mackenzie Blackwood s 40 obrambami za prvo zmago v NHL, Blake Coleman je dosegel dva gola.



S 5:2 se je končala tudi tekma v Pittsburghu, kjer je za domače pingvine proti Detroitu Phil Kessel dosegel dva gola ob številčni prednosti, še dva pa je dodal Derick Brassard.

Za zmago Columbusa po podaljšku je po 31 sekundah dodatnega dela igre proti New York Rangers poskrbel Pierre-Luc Dubois; gostje so sicer izenačili šele tri minute pred koncem rednega dela in nazadnje domačim zadali peti poraz na zadnjih šestih tekmah v njihovi dvorani.

Vodilna ekipa Tampa Bay Lightning je proti Philadelphii vodila že s tremi goli prednosti, a vodstvo zapravila. Nazadnje so se domači vendarle veselili zmage s 6:5, zanjo je že po 18 sekundah podaljška poskrbel Alex Killorn. "Na koncu štejeta dve točki. Ponavadi se zmage veseliš, danes pa imamo občutek, da smo svojega vratarja pustili na cedilu. Ni bilo ravno naša prepoznavna igra," je bil kljub zmagi samokritičen domači zvezdnik Steven Stamkos.

Še tretja sinočnja tekma se je končala z izidom 5:2, za zmago Chicaga proti Minnesoti pa ima največ zaslug Patrick Kane. Dosegel je "hat-trick", zanj je bil to peti v karieri v rednem delu tekmovanja, a šele prvi po marcu 2017. Dva gola pa je dodal še Brandon Saad.

Izidi
Boston Bruins - New Jersey Devils          2:5
New York Rangers - Columbus Blue Jackets   3:4 (podaljšek)
Pittsburgh Penguins - Detroit Red Wings    5:2
Washington Capitals - Carolina Hurricanes  3:1
Tampa Bay Lightning - Philadelphia Flyers  6:5 (podaljšek)
St. Louis Blues - Buffalo Sabres           4:1
Nashville Predators - Dallas Stars         0:2
Winnipeg Jets - Calgary Flames             1:4
Chicago Blackhawks - Minnesota Wild        5:2
Edmonton Oilers - Vancouver Canucks        2:4
Vegas Golden Knights - Colorado Avalanche  2:1
Los Angeles Kings - Arizona Coyotes        2:1
(Anže Kopitar: 1 podaja v 24:12 minute za Los Angeles)
San Jose Sharks - Anaheim Ducks            4:2
Značke: nhl, sta

Članki iz rubrike