Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 03.12.2018 09:10:16

Kralji premagali Carolino, Kopitar brez točke

Anže Kopitar
Reuters
Hokejisti Los Angeles Kings so pred nekaj trenutki v severnoameriški ligi NHL doma premagali Carolino Hurricanes z 2:0. V 58. minuti je zadel Alec Martinez, v 60. pa v prazno mrežo še Kyle Clifford. Anže Kopitar je za kralje igral več skoraj 26 minut, sprožil štiri strele, a ostal brez točke.

Ob omenjenih se je izkazal tudi vratar Jonathan Quick, ki je ustavil 34 strelov za svoj 50. "shutout". Prav vratarja sta bila vse do končnice v glavni vlogi. Nato pa je v 58. minuti Kopitar, ki je igral 25:48 minute, največ v sezoni, dobil sodniški met poti Lucasu Wallmarku, Jake Muzzin pa je nato podal Martinezu za vodilni zadetek.

"Kopitar je igral ogromno. Centri so nocoj morali igrati več. Kopitar pa je v tem pogledu res izstopal, igral je res več, kot bi si želeli," je po zajetnem igralnem času Kopitarja (ob odsotnosti Adriana Kempeja) za lakingsinsider.com dejal trener Los Angelesa Willie Desjardins in pohvalil Kopitarjev napad pri igri z igralcem več.

Na drugih tekmah večera je bilo zelo napeto v Washingtonu, kjer so domači izgubili proti Anaheimu s 5:6. Pontus Aberg je za goste, ki so tri zadetke dosegli v zadnji tretjini, prispeval dva gola in podajo, Ryan Getzlaf pa gol in dve podaji. Pri branilcih naslova je Nic Dowd dosegel gol in podajo.



Detroit Red Wings pa so pred domačimi navijači klonili pred Colorado Avalanchem z 0:2. Semjon Varlamov je zbral 24 obramb za svoj 24. karierni "shutout". Nathan MacKinnon je imel gol in podajo, zadel pa je tudi Gabriel Landeskog. Ta dva skupaj z Mikkom Rantanenom, ki je zbral dve podaji, sestavljata enega boljših napadov v NHL, ne nazadnje ima MacKinnon 43 točk, Rantanen pa 45. Oba sta na vrhu lestvice strelcev. Colorado je psoledično pri vrhu zahodne konference.

New York Rangers so doma po kazenskih strelih izgubili proti Winnipeg Jets, potem ko so v zadnji trejtini zapravili vodstvo s 3:0. Vrnitev Winnipega v igro je z zadetkom začel Mark Scheifele, ki je nato zadel tudi odločilni kazenski strel.

Montreal Canadiens so doma izgubili proti San Jose Sharks z 1:3, Martin Jones je za goste zbral 40 obramb, od tega 22 v zadnji tretjini. Calgary Flames so v gosteh s 3:2 premagali Chicago Blackhawks.

Izidi
Washington Capitals - Anaheim Ducks      5:6
New York Rangers - Winnipeg Jets         3:4 (kazenski streli)
Chicago Blackhawks - Calgary Flames      2:3
Montreal Canadiens - San Jose Sharks     1:3
Detroit Red Wings - Colorado Avalanche   0:2
Los Angeles Kings - Carolina Hurricanes  2:0
(Anže Kopitar 25:48 minute, 4 streli za Kings)
Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike