Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 11.11.2018 10:00:03

Slabo, slabše, Los Angeles: Kralji v novi seriji porazov

Profimedia
Slovenski hokejski as Anže Kopitar in njegovi soigralci iz moštva Los Angeles Kings so v severno-ameriški profesionalni hokejski ligi NHL še naprej neprepričljivi. Na domači tekmi proti Calgaryju niso dosegli niti gola, izgubili so z nogometnim izidom 0:1. Edini zadetek na tekmi je že v tretji minuti prve tretjine dosegel Travis Hamonic.

Z drugim zaporednim porazom in 11 točkami so kralji še vedno prikovani povsem na dno lige, za predzadnjima ekipama New Jerseyem in Florido zaostajajo dve točki.

Calgary je prišel do pete zmage v zadnjih šestih tekmah, njegov vratar David Rittich je prvič v karieri ostal nepremagan, za to mu je bilo dovolj 21 ubranjenih strelov. Veliko več dela je imel vratar Los Angelesa Jack Campbell, uspešno je posredoval po 35 strelih gostujočih igralcev.

"V napadu nismo naredili veliko, imeli smo nekaj priložnosti, ki jih nismo izkoristili. Igrali smo brez prave želje, brez strasti, to moramo v naslednjih tekmah povrniti, če hočemo računati na boljše rezultate," je bil po tekmi razočaran domači napadalec Alex Lafallo. Kopitar je le enkrat sprožil proti vratom gostov, plošček je takrat zletel mimo gola. Naslednjo tekmo bodo kralji igrali v noči na torek, ko bodo gostili Toronto.

V Bostonu, kjer so domači Bruins s 5:1 premagali Toronto, je spet blestel češki napadalec David Pastrnak. Tretjič je v NHL dosegel tri gole in s 15. golom v sezoni še povečal svoje vodstvo na lestvici najboljših strelcev.


"Uživam v dobri formi, užival sem tudi na tej tekmi. Rad igram proti Torontu," je po tekmi dejal Čeh, ki proti Maple Leafs v povprečju dosega 1,42 gola na tekmo. Slovaški vratar Jaroslav Halak je ubranil 40 strelov, Patrice Bergeron je za zmagovalce prispeval gol in dve podaji, s 24 točkami je trenutno najučinkovitejši igralec lige.

Najbližji zasledovalec Pastrnaka na lestvici strelcev je z 12 goli Patrick Kane, napadalec Chicaga, ki pa na tokratni tekmi proti Philadelphiji ni bil razpoložen. Blackhawksi na gostovanju niso dosegli niti gola, tekmeci štiri, od tega dva Sean Couturier.

Novo zmago je zabeležil vodilni Nashville, za njo se je moral v Dallasu izboriti v podaljšku. Po rednem delu je bilo 4:4, nato pa je v dodatnih minutah tekmo odločil Šved Mattias Ekholm. Za Predators je bila to že osma zaporedna zmaga na gostovanju na začetku sezone in je le še dve oddaljen od rekorda, ki ga je v sezoni 2006/07 postavil Buffalo, ko je dobil prvih deset gostujočih tekem.

Na treh tekmah so odločali kazenski streli, po njih so se veselili Buffalo na tekmi z Vancouvrom, Detroit na gostovanju pri Carolini in New Rangers na gostovanju pri Columbusu. Buffalo si je podaljšek zagotovil z dvema goloma v zadnjih dveh minutah rednega dela, Detroit sta v dodatne minute pripeljala dva gola Anthonyja Manthe v zadnji tretjini, blestel je tudi njegov vratar Jonathan Bernier, ki je z 49 obrambami postavil osebni rekord. V Columbusu je kazenske strele odločil Jim Vesey, rangerji so še na šesti zaporedni tekmi osvojili vsaj točko.

Pittsburgh je s 4:0 ugnal Arizono, Florida s 4:2 New York Islanders, Ottawa s 6:4 Tampo, Montreal pa s 5:4 Vegas.

Izidi
Buffalo Sabres - Vancouver Canucks         4:3 (kazenski streli)
Philadelphia Flyers - Chicago Blackhawks   4:0
Dallas Stars - Nashville Predators         4:5 (podaljšek)
Boston Bruins - Toronto Maple Leafs        5:1
Montreal Canadiens - Vegas Golden Knights  5:4
Tampa Bay Lightning - Ottawa Senators      4:6
Florida Panthers - New York Islanders      4:2
Pittsburgh Penguins - Arizona Coyotes      4:0
Carolina Hurricanes - Detroit Red Wings    3:4 (kazenski streli)
Columbus Blue Jackets - New York Rangers   4:5 (kazenski streli)
Los Angeles Kings - Calgary Flames         0:1
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike