Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 07.11.2018 10:06:36

Sanjski debi novega trenerja Kraljev

Anže Kopitar
Reuters
Moštvo Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL vpisalo še drugo zaporedno zmago. V mestnem derbiju so visoko premagali Anaheim Ducks s 4:1. Kapetan kraljev Anže Kopitar je ob domači zmagi ostal brez točke, v statistiko je vpisal dva strela proti okvirju vrat.

Ilja Kovaljčuk je dosegel dva gola in podajo, s tem je na četrti zaporedni tekmi v statistiko vpisal vsaj točko. Med strelce sta se vpisala še Dustin Brown, v polno je zadel tretjič v zadnjih štirih tekmah, in Tyler Toffoly, ki je v zadnjih trenutkih tekme zatresel prazno mrežo.

Kralji, ki jih je prvič vodil novi trener Willie Desjardins, v nedeljo je zamenjal Johna Stevensa, s peto zmago in 11 točkami ostajajo na repu razpredelnice zahodne konference, v ligi pa je za njimi le Florida. Kopitarja in kralje naslednja tekma čaka v noči na soboto, ko bodo gostili Minnesoto.

"Pred tekmo smo bili zaradi novega trenerja na trnih, mislim, da smo dobro reagirali. Odigrali smo odličnih 20 minut, že v prvi tretjini povedli z 2:0, nato pa o nadzorovali rezultat. Pokazali smo, kako moramo igrati, če želimo zmagovati," je po tekmi dejal domači vratar Jack Campbell, ki je ubranil 30 strelov.

Najuspešnejša ekipa lige je še naprej Tampa, ki je tokrat s 5:2 premagala Edmonton. Nikita Kučerov je k zmagi prispeval dva gola in asistenco, Steven Stamkos pa gol in dve asistenci.


V torkovih tekmah je največ gol padlo v Ottawi, kjer so domači senatorji s 7:3 ugnali New Jersey, kar pet točk je zbral Mark Stone, mrežo je zatresel dvakrat in pri golu še trikrat podal.

Četrto zaporedno zmago so zabeležili New York Rangers, s 5:3 so bili boljši od Montreala. Tekma je bila vse do konca izenačena, slabe tri minute pred koncem je Neal Pionk zadel za vodstvo domačih s 4:3, nato so imeli gostje, za katere je dva gola prispeval Slovak Tomaš Tatar, igralca več na ledu, a dobili gol, strelec je bil Šved Mika Zibanejad.

Pri St. Louisu letos blesti Ryan O'Reilly, ki se je s trisom golom pri zmagi proti Carolini prebil med najboljšo deseterico najučinkovitejših igralcev lige. "Odličen občutek, to je moj prvi hat trick v ligi, do zdaj sem tri gole dosegel le v poletni ligi," je bil ponosen O'Reilly, ki je letos že dosegel sedem golov in 12 podaj. Poleg trikratnega strelca se je pri domačih izkazal tudi vratar Chad Johnson, ubranil je kar 38 strelov. Pri Carolini, ki je izgubila petič zaporedoma, je imel vratar Curtis McElhinney manj dela, štiri gole je prejel le iz 20 strelov.

Še za odtenek uspešnejši od vratarja St. Louisa, Johnsona je bil Jimmy Howard, ki je Detroitu za zmago nad Vancouvrom s 3:2 pomagal s 40 obrambami. Število je večje tudi zaradi podaljška, ki so ga morali igralci odigrati. V njem golov ni bilo, tako da so morali zmagovalca odločiti kazenski streli.

Toronto je s 3:1 ugnal Vegas, Columbus s 4:1 Dallas, San Jose pa s 4:2 Minnesoto.

Izidi
Toronto Maple Leafs - Vegas Golden Knights  3:1
New York Rangers - Montreal Canadiens       5:3
Columbus Blue Jackets - Dallas Stars        4:1
Ottawa Senators - New Jersey Devils         7:3
Detroit Red Wings - Vancouver Canucks       3:2 (kazenski streli)
Tampa Bay Lightning - Edmonton Oilers       5:2
St. Louis Blues - Carolina Hurricanes       4:1
Los Angeles Kings - Anaheim Ducks           4:1
(Anže Kopitar dva strela proti okvirju vrat za LA Kings)
San Jose Sharks - Minnesota Wild            4:3
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike