Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 06.06.2018 18:24:59

URADNO: Risi z novim starim selektorjem

Reuters
Govorice so mesto postale. Kar se je v hokejskih kuloarjih govorilo že nekaj časa, je zdaj dobilo tudi uradno potrditev. Matjaž Kopitar se vrača na selektorski stolček, na katerem bo nasledil Karija Savolainena.

»Vodstvo HZS je danes doseglo načelni dogovor z Matjažem Kopitarjem, da v prihodnji sezoni prevzame vodenje slovenske moške članske reprezentance. Do podpisa pogodbe z novim selektorjem bo, zaradi njegove odsotnosti v prihodnjih tednih (Kopitar je v ZDA, op. p.), prišlo v začetku julija,« so zapisali pri HZS v kratkem sporočilu za javnost.


Danes 52-letni Kopitar seveda ni novinec na selektorskem stolčku, rise je vodil že med leti 2011 in 2015, ko so ti prvič nastopili tudi na olimpijskih igrah. V tistem prvem mandatu so bili risi vseskozi na poti nekje med elito in prvo divizijo, nepreklicno pa je odstopil po koncu svetovnega prvenstva leta 2015 v Ostravi in še enemu izpadu iz elitne divizije.

Dobre tir leta kasneje je nazaj, prvi večji izziv v njegovem drugem mandatu ga čaka aprila prihodnje leto, ko bodo risi na SP drugega razreda iskali vnovičen preboj med hokejsko elito. Slovenci bodo igrali v Astani, njihovi nasprotniki pa bodo gostitelji Kazahstanci, Belorusi, Madžari, Južni Korejci in Litovci.

Značke: matjaž-kopitar, risi

Članki iz rubrike