Klemen Bunderla Odkrito.si

Klemen Bunderla samski, a ne osamljen

Rok Černic, blagajna, račun Svet24.si

Prezgodnje slovo mladega Roka: "Še naprej navijaj...

Kozarec vode Petisvet

Enostavna metoda, ki vam lahko čez noč ...

Rahel Orban Svet24.si

FOTO: Orbanova hčerka umazano plenico zalučala ...

Danijela Martinović Svet24.si

Imata Danijela in Grašo res hude težave v zvezi?

Justin Bieber Najstnica.si

To je Bieberjev dojenček

Melissa Mouawad Njena.si

FOTO: Imela je 135 kg, danes je videti tako

nu
nu
0 06.06.2018 18:24:59

URADNO: Risi z novim starim selektorjem

Reuters
Govorice so mesto postale. Kar se je v hokejskih kuloarjih govorilo že nekaj časa, je zdaj dobilo tudi uradno potrditev. Matjaž Kopitar se vrača na selektorski stolček, na katerem bo nasledil Karija Savolainena.

»Vodstvo HZS je danes doseglo načelni dogovor z Matjažem Kopitarjem, da v prihodnji sezoni prevzame vodenje slovenske moške članske reprezentance. Do podpisa pogodbe z novim selektorjem bo, zaradi njegove odsotnosti v prihodnjih tednih (Kopitar je v ZDA, op. p.), prišlo v začetku julija,« so zapisali pri HZS v kratkem sporočilu za javnost.

Danes 52-letni Kopitar seveda ni novinec na selektorskem stolčku, rise je vodil že med leti 2011 in 2015, ko so ti prvič nastopili tudi na olimpijskih igrah. V tistem prvem mandatu so bili risi vseskozi na poti nekje med elito in prvo divizijo, nepreklicno pa je odstopil po koncu svetovnega prvenstva leta 2015 v Ostravi in še enemu izpadu iz elitne divizije.

Dobre tir leta kasneje je nazaj, prvi večji izziv v njegovem drugem mandatu ga čaka aprila prihodnje leto, ko bodo risi na SP drugega razreda iskali vnovičen preboj med hokejsko elito. Slovenci bodo igrali v Astani, njihovi nasprotniki pa bodo gostitelji Kazahstanci, Belorusi, Madžari, Južni Korejci in Litovci.

Značke: matjaž-kopitar, risi

Članki iz rubrike