900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 19.05.2018 10:23:39

Fleury reševal Vegas

Fleury
Reuters
Hokejisti ekipe Vegas Golden Knigts so le še zmago oddaljeni od finala severnoameriške profesionalne hokejske lige NHL. V četrti tekmi finala zahodne konference so doma s 3:2 premagali Winnipeg Jets, v zmagah pa vodijo s 3:1.

Odločilni gol je sedem minut pred koncem po protinapadu, po katerem je sam pridrsal pred vratarja Connorja Hellebuycka, dosegel Reilly Smith.

"Imel sem veliko sreče. Bal sem se, da bom zamudil pri blokadi strela, toda njihov branilec je zgrešil ploščico in mi ponudil, da neoviran pridem pred Hellebbuyka.
On je velik vratar, težko ga je premagati, a se izbral primerno višino in plošček poslal v mrežo," je bil zadovoljen strelec odločilnega gola.

Pred tem sta gola za Vegas dosegla Šved William Karlsson v "power playu" in Čeh Tomaš Nosek, ki se je spretno znašel pred vrati tekmecev. Pri Vegasu se je s 35 obrambami izkazal tudi vratar Marc-Andre Fleury, premagala sta ga le Finec Patrik Laine in Tyler Myers, slednji je izenačil izid na 2:2 v šesti minuti zadnje tretjine.


"Menim, da smo bili boljši, a nam je zmago ukradel njihov vratar. Če bi igrali deset takih tekem, bi devetkrat zmagali," je kratek povzetek dogodkov na igrišču opisal kapetan gostov Blake Wheeler.

"Tu sem, da čuvam naš gol. Enkrat bolj, drugič manj uspešno. Danes sem bil razpoložen in ekipi sem pomagal do pomembne zmage, nikakor pa nisem edini zaslužen za to. Zdaj smo blizu finala, toda četrto zmago je najtežje doseči. Ohraniti moramo našo miselnost, zagotovo lahko pričakujemo njihov pritisk, na katerega moramo biti pripravljeni," je po tekmi dejal Fleury.

Peta tekma bo v nedeljo v Winnipegu.

Doslej se je v konferenčnem finalu po zaostanku 1:3 uspelo pobrati le eni ekipi, leta 2000 se je s tremi zaporednimi zmagami proti Philadelphii rešil New Jersey.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike