mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 13.05.2018 09:17:17

Winnipeg Jets povedli v finalu zahodne konference

Reuters
Hokejisti Winnipeg Jets so na prvi tekmi finala zahodne konference tekmovanja za Stanleyjev pokal proti Vegas Golden Knights na domačem ledu zmagali s 4:2 in v boju na štiri zmage povedli z 1:0. Junaka večera sta bila Patrik Laine in Joel Armia, ki sta zadela v razmaku 46 sekund uvodne tretjine za visoko prednost gostiteljev s 3:0.

Po enkrat sta se med strelce pri Winnipeg Jets, ki so v polfinalu zahodne konference izločili najboljšo ekipo rednega dela severnoameriške lige NHL Nashville Predators, vpisala še Mark Scheifele s svojim 12. zadetkom v končnici, in Dustin Byfuglien. Kapetan kanadskega moštva Blake Wheeler je dodal tri podaje.

Winnipegu se ni poznala utrujenost, potem ko so prvo tekmo finala igrali vsega 48 ur po uvrstitvi v finale, pred tem so namreč premagali Nashville v gosteh. Na drugi strani je imel Vegas kar teden dni odmora, v drugem krogu je hitro premagal San Jose, v prvem pa je izločil Los Angeles Kings slovenskega hokejista Anžeta Kopitarja.

"Nismo imeli veliko počitka, je pa res, da smo zaradi tega še vedno v polnem pogonu," je dejal Byfuglien.


Gola za viteze iz mesta, ki nikoli ne spi, sta prispevala Brayden McNabb in William Karlsson, ekipa se je tako približala na dva gola zaostanka, a za kaj več ji je zmanjkalo goriva. Zadnja tretjina je minila brez zadetkov.

"Ves večer smo lovili zaostanek," je dejal trener zlatih vitezov Gerard Gallant. Vratar Winnipega Connor Hellebuyck je ustavil 18 strelov, golman Las Vegasa Marc-Andre Fleury pa 22. "Kar se mene tiče, imamo najboljšega vratarja v ligi," je še dodal Gallant.

"Na naslednji tekmi ni opravičil. Vsak, ki bo na ledu, mora biti pripravljen pokazati svojo najboljšo igro v končnici. Pokazali bomo, iz kakšnega testa smo," pa je po tekmi menil center Golden Knights Jonathan Marchessault.

Druga tekma dvoboja bo na sporedu v ponedeljek prav tako v Winnipegu.

Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike