Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 12.05.2018 07:42:56

Washington bolje začel finale vzhodne konference

Reuters
Hokejisti Washington Capitals so z zmago s 4:2 začeli finalno serijo vzhodne konference severnoameriške lige NHL proti moštvu Tampa Bay Lightning. Washington je s 4:0 vodil v sedmi minuti druge tretjine.

Michal Kempny je za 1:0 zadel v osmi minuti, nato izid povišal Alex Ovečkin, ki je izkoristil igralca več na ledu za Washington, po tem ko so sodniki Tampi izključili igralca, saj je bilo na ledu preveč hokejistov v dresu ekipe Lightning.

Jay Beagle je kot tretji za Washington zadel v 23. minuti, v 27. je zadel še Lars Eller, ki je znova izkoristil igralca več na ledu. Steven Stamkos na začetku zadnje tretjine in Ondrej Palat v 52. minuti sta izid le znižala.

"Začeli smo dobro. Nismo jim pustili veliko prostora. Vse štiri napadalne linije so v prvi tretjini igrale dobro. Tako moramo igrati na vseh naslednjih tekmah v seriji," je po tekmi dejal Ovečkin, ki je v letošnji končnici že pri 17 točkah (devet golov in osem podaj).

"Bili so hitrejši pri ploščku, bolj disciplinirani, skratka boljši. To je dober recept za uspeh. Vselej smo bili korak za njimi, v tem delu sezone si tega ne smeš privoščiti proti tako kvalitetnemu nasprotniku," je ocenil Stamkos.



Branden Holtby je na golu Washingtona ustavil 19 strelov, v prvi tretjini je moral posredovati le dvakrat, saj večkrat Tampi ni uspelo streljati.

Washington v polfinalu lige NHL igra prvič po 20 letih. Tampa se je do konferenčnega finala prebila tretjič v zadnjih štirih letih.

Ekipi se v končnici merita tretjič in prvič po letu 2011. Tampa je uspešnejša, saj je vse tri serije na izločanje zmagala.

Finalna serije se nadaljuje v nedeljo v Tampi.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike