Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 08.05.2018 11:00:35

Ovečkin in Washington Pittsburghu prekrižala načrte

Aleksander Ovečkin
Hokejisti iz Washingtona so v šesti polfinalni tekmi vzhodne konference severnoameriške lige NHL v gosteh po podaljšku premagali Pittsburgh z 2:1 in se prebili v finale, kjer jih čaka Tampa Bay.

Prevlada hokejistov Pittsburgha se je končala. Po dveh zaporednih naslovih, devetih zaporednih zmagah v serijah končnice so morali pingvini priznati premoč Washingtonu, ki že vrsto let naskakuje naslov, letos pa je končno premagal oviro imenovano Pittsburgh. Serijo je dobil z izidom 4:2, v zadnji tekmi v Pittsburghu je bil še drugič uspešnejši, zmagal je s 4:2. Tako se je tretjič v zgodovini in prvič po letu 1998 uvrstil v konferenčni finale, v katerem se bo meril s Tampo.

V rednem delu se je tekma v Pittsburghu končala z neodločenim izidom 1:1, zmagoviti gol pa je v šesti minuti podaljška iz nasprotnega napada dosegel Rus Jevgenij Kuznjecov. Hokejisti iz ameriške prestolnice so tako tekmecem iz Pittsburgha preprečili, da bi trikrat zaporedoma osvojili Stanleyjev pokal. V rednem delu je za Washington zadel Alex Chiasson, za Pittsburgh pa Kris Letang.

"Trinajst let čakam na to. Trikrat me je v končnici izločil Pittsburgh, tudi v časih, ko so bila naša pričakovanja večja kot pred letošnjo sezono. A končno se je zgodilo tudi to, da smo bili mi boljši. Toda ne smemo se zaustaviti. Zdaj nas čaka Tampa, komaj čakamo na to serijo. Dobili smo velik zalet, dobro se moramo pripraviti, mogoče pa nam letos vendarle uspe osvojiti prvenstvo. Verjamemo en v drugega," je bil zadovoljen prvi zvezdnik Aleks Ovečkin, ki je bil podajalec pri odločilnem golu rojaka Kuznjecova. Ovečkin je v 12 tekmah končnice zbral že 15 točk, samo v tekmah s pingvini je dosegel tri gole in zbral štiri podaje.



"Dobro sodelujeva, dobro se ujemava. Mislim, da se to vidi tudi pri najinih dosežkih v vsej sezoni. Upam, da se ne bova zaustavila ne midva ne ekipa. Naša želja je ogromna, Alexova še večja od tega. Neprestano nas spodbuja, osebni dosežki ga ne zanimajo, zanima ga ekipa," je navdušen nad svojim kapetanom Kuznjecov.

"Počutim se prazno, to bi bil opis mojega razpoloženja. Borili smo se do konca, dali vse od sebe, to je bilo edino, kar smo lahko storili, na žalost je bilo premalo. A to moramo sprejeti in se usmeriti v prihodnost, težko nam je, a se svet ni ustavil. Ekipa še ni rekla zadnje besede, verjamem, da so pred nami lepi časi," je dejal 23-letni domači vratar Matt Murray, ki je nasploh prvič izgubil serijo v NHL.

Na drugem polfinalnem obračunu zahodne konference med Winnipegom in Nashvillom je izid po šestih tekmah izenačen 3:3. Na današnji tekmi v Kanadi je zanesljivo slavil Nashville s 4:0, po dva gola pa sta dosegla Šveda Viktor Arvidsson in Filip Forsberg. Odločilna sedma tekma bo v noči na petek v Nashvillu.

Izida, končnica, polfinale
- vzhodna konferenca:
Pittsburgh Penguins - Washington Capitals 1:2 - podaljšek
(Washington se je uvrstil v konferenčni finale s 4:2 v zmagah)

Winnipeg Jets - Nashville Predators       0:4
(izid v zmagah je neodločen 3:3)
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike