stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

hu
hu
0 07.04.2018 12:56:45

GROZLJIVO, NEPREDSTAVLJIVO! V Kanadi žalujejo za žrtvami hude PROMETNE NESREČE, ki je vzela polovico hokejskega moštva (foto)

twitter
Iz Kanade prihajajo poročila o zares grozljivi nesreči, ki je hokejsko Kanado in ves svet pahnila v črno.

Iz kanadske province Saskatchewan prihajajo poročila o zares grozljivi nesreči, ki je vzela življenja kar 14 mladih hokejistov. Nesreča se je zgodila med peto in šesto uro popoldne po kanadskem času v Tisdalu blizu Nipawina, kamor so se odpravljali Humboldt Broncosi na tekmo končnice v eni od kanadskih mladinskih hokejskih lig (Saskatchewan Junior Hockey League).

broncos1
twitter

Morali bi odigrati peto tekmo polfinala proti Nipawin Hawksom, a usoda je na najbolj grozen način očitno želela drugače.

O nesreči je za zdaj znano le to, da je velik tovornjak na križišču v bližini mesteca Tisdale z nezmanjšano hitrostjo treščil v avtobus z 28 potniki (celotna ekipa, voznik, trenerji), pri čemer je umrlo vsaj 14 hokejistov, ki so bili na sredini avtobusa, medtem ko je večina preostalih 14 potnikov huje telesno poškodovana, od tega trije kritično.

tisdale
twitter

Mati enega od igralcev, ki so ga prepeljali v bolnišnico v Saskatoonu, Michelle Straschnitzki je za TSN dejala: "Moj sin Ryan je v bolnišnici. Govorili smo z njim, ampak ne čuti spodnjega dela telesa, ne vemo, kaj se dogaja. Izgubljam živce in tako zelo sem žalostna za vse njegove moštvene kolege in njihove družine. Izgubljam pamet." Policija (kanadska kraljeva garda - RCMP) doslej ni izdala imen ne igralcev, ostaleaga osebja ne voznikov, kar le še dodatno razburja kanadsko javnost. "Za zdaj lahko potrdimo, da je v nesreči umrlo 14 ljudi. Ostalih 14 je bilo prepeljanih v bolnišnico z različnimi poškodbami, med poškodovanci so trije v kritičnem stanju," je bilo zapisano v izjavi za javnost RCMP.

Mestece Humboldt s 6000 prebivalci je udarila tragedija, ki je ne bodo nikoli izgubili. Mestece je bilo izjemno povezano, tako kot še v mnogih preostalih mestih na severu ameriškega kontinenta pa se je vse vrtelo okoli hokeja. S sožaljem so se že odzvali v ligi NHL, v vseh preostalih ligah po Severni Ameriki, premier Kanade, župan mesta in predsednik kluba. "To je najtežji dan v mojem življenju. Številni so mrtvi, ne vemo kdo, ampak celotno mesto je v šoku, žaluje in to bomo počeli dokler bo potrebno za vse družine vpletenih. Očetje, mame, tete in strici ter ostali sorodniki vsi čakajo, da izvedo, kako je z njihovimi sinovi" je dejal Kevin Granger.

Predsednik moštva, proti kateremu bi se morali pomeriti, Darren Opp, pa je ob tem dejal, da je tovornjak tako rekoč presekal avtobus. "To je grozljiva nesreča, moj bog. Zelo je hudo," je dejal predsednik Nipawin Hawksov in takoj poslal svoje osebje, trenerje in igralce, da pomagajo ob nesreči, spet drugi molijo v cerkvah. "Večina mesta je v cerkvah, kjer molijo za preživele in mrtve ter njihove družine. Dobil sem več kot 50 klicev ljudi, ki želijo pomagati. Grozno je, res grozno."

tisdale2
twitter

To je po statistiki četrta najhujša nesreča na kanadskih cestah in najhujša po 21 letih, ko je v Les Éboulementsu umrlo 44 ljudi. 

Članki iz rubrike