favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 02.04.2018 23:01:54

Dvojčka Sedin bosta skupaj odšla v pokoj

Profimedia
Švedska hokejska dvojčka Sedin, ki celotno kariero v ligi NHL igrata v eni ekipi, sta se odločila, da bosta aktivno pot tudi končala skupaj. Danes sta navijačem svojega kluba Vancouver Canucks sporočila, da bosta po letošnji sezoni po 18 letih nehala igrati v ligi NHL.

Daniel in Henrik Sedin sta se za slovo odločila predvsem zaradi družinskih razlogov. "Bila sva člana družine Canucks zadnjih 18 let. To je bilo najlepše obdobje v najinih življenjih. A zdaj je čas, da se posvetiva tudi svojima družinama. Prišel je čas, da pomagava pri domačih nalogah, da hodiva na rojstnodnevne zabave in da navijava ob robu hokejskih in nogometnih igrišč. In prišel je čas, da bova vsak dan doma za večerjo," sta v čustvenem pismu za klubsko spletno stran zapisala brata.

Zdaj 37-letnika sta edina brata v ligi NHL, ki sta presegla mejo 100 doseženih točk. Zadnjo domačo tekmo bosta odigrala v četrtek proti Arizoni, zadnjo v dresu Vancouvra pa na gostovanju za konec rednega dela lige v Edmontonu v soboto. Njuna ekipa sicer že nekaj časa nima več možnosti za končnico, brez odločilnega dela sezona bosta ostala že tretjič zaporedoma.



Dvojčka sta dosegla številne klubske rekorde, Daniel je prvi na klubski lestvici strelcev s 391 goli, Henrik pa med podajalci z 828 podajami. Slednji ima doslej v karieri 1068 točk na 1327 tekmah, Daniel pa 1038 točk na 1303 tekmah.

Na reprezentančni ravni sta največji uspeh dosegla leta 2006, ko sta s Švedsko, seveda skupaj, osvojila olimpijski naslov v Torinu.

Značke: hokej, nhl, sedin

Članki iz rubrike