Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 28.03.2018 10:09:21

V ligi NHL oddanih pet vstopnic za končnico, negotova usoda Kopitarjevih kraljev

Profimedia
V severnoameriški hokejski ligi ima svoje lastnike pet vstopnic za končnico prvenstva. V zaključne boje so se že prebili Tampa Bay Lightning in Boston Bruins v vzhodni konferenci ter Nashville Predators, Winnipeg Jets in Vegas Golden Knights na zahodu. Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja so trenutno na osmem mestu zahoda, kar še zagotavlja končnico.

Hokejisti Los Angelesa so imeli ponoči prost večer. Kralji bodo znova v akciji v noči s četrtka na petek, ko bodo v dvorani Staples Center gostili za končnico že odpisano Arizono.

Slovenskega asa Kopitarja in druščino do konca rednega dela sezone čaka še pet tekem, zadnja sedmega aprila. Od petih tekem bodo štiri odigrali na domačem ledu, in sicer proti Arizoni, Coloradu, Minnesoti in Dallasu, ki bo zadnji nasprotnik kraljev v rednem delu sezone. Na edino še preostalo gostovanje se ne bodo odpravili daleč, saj jih čaka tekme v gosteh pri mestnih rivalih Anaheim Ducks, s katerimi si v tihomorski skupini hokejisti iz Los Angelesa delijo enako število točk - 91.

Brez možnosti za preboj v sklepne boje sezone lige NHL so v razvrstitvi vzhodne konference New York Rangers, New York Islanders, Montreal Canadiens, Detroit Red Wings, Ottawa Senators in Buffalo Sabres.


V zahodnem delu lige NHL pa so brez končnice ostali Calgary Flames, Edmonton Oilers, Chicago Blackhawks, Vancouver Canucks in Arizona Coyotes.

Ponoči so onstran Atlantika odigrali devet tekem. V tekmi za mesto v končnici so New Jersey Devils premagal Carolina Hurricanes s 4:3. Čeprav nima več možnosti za končnico, pa je Detroit Red Wings premagal aktualne prvake Pittsburgh Penguins s 5:2 ter pingvinom podaljšal postanek v čakalnici.

Ekipa Nashville Predators, ki si je že zagotovila končnico, je bila boljša od hokejistov Minnesota Wild po kazenskih strelih z 2:1. Minnesota ima na zahodu tri točke več od Los Angelesa. Hokejisti Dallas Stars so z zmago s 3:2 proti Philadelphia Flyers po podaljšku še ohranili živo upanje za končnico. Dallas ima sicer pet točk manj od Los Angelesa.

Poraza sta vknjižila neposredna tekmeca Los Angelesa. Anaheim je bil v gosteh slabši od Vancouvra (1:4), San Jose Sharks pa so po podaljšku v gosteh klonili proti St. Louisu.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike