Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 27.03.2018 09:22:01

KRALJEVSKO! Kralji po zaslugi IZJEMNEGA Kopitarja spet na mestih, ki vodijo v končnico (video)

Profimedia
Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je v boju za končnico NHL spet blestel. Kralji so v domačem Staples Centru gostili ene od tekmecev za končnico zahodne konference, Calgary Flames, in zmagali s 3:0. Kopitar je dosegel drugi gol kraljev z igralcem več na ledu ter podal pri tretjem, ko je mrežo zatresel Jeff Carter.

Kralji so z zmago Calgaryju dokončno zaprli vrata v končnico, sami pa so se šest tekem pred koncem rednega dela z devetega povzpeli na sedmo mesto zahodne konference.

Ob kapetanu kraljev Kopitarju se je izkazal tudi vratar Johnatan Quick, ki je zbral 23 obramb, skupaj pa sta moštvo popeljala nazaj na mesto, ki še vodi v končnico NHL.

"Seveda, trikrat smo zadeli z igralcem več na ledu in takšna učinkovitost te daleč pripelje. A ta čas sezone ni prav pomembno, kako prideš do zmage, temveč bolj sama zmaga in to nam je danes uspelo," je po tekmi dejal Kopitar, ki je dosegel sedmi zadetek z igralcem več v sezoni, skupno pa je izenačil svoj rekordni strelski izkupiček kariere v eni sezoni - 34 golov je dosegel tudi v sezoni 2009/10. A bolj kot ta novica je kapetana kraljev, ki je na zadnjih treh tekmah dosegel pet zadetkov, veselilo nekaj drugega: "Zmagali smo. To je zelo lepo."

Po enkrat sta zadela Carter in Dion Phaneuf, ki je dodal še podajo. Kralji so se zdaj z mestnim tekmecem Anaheimom izenačili na tretjem mestu pacifiške skupine z 91 točkami. V boju za končnico so prehiteli Colorado (90 točk) in St. Louis (89).



"Do konca sezone nas čaka še pet tekem. Štiri od teh igramo na domačem ledu. Za zdaj nismo bili preveč uspešni pred domačimi navijači, a vseeno imamo nadaljnjo usodo v svojih rokah. Smo v položaju, ki nam omogoča, da sami krojimo razplet, zdaj moramo svoje delo opraviti tako, kot je treba," je še dejal slovenski zvezdnik pred odločilnimi tekmami rednega dela tekmovanja za Stanleyjev pokal.

Naslednja tekma kralje čaka v četrtek, ko bodo doma gostili najslabšo ekipo zahoda Arizona Coyotes, ki si je že pred časom zaprla vrata za nadaljevanje prvenstva NHL.

Zato pa so si nastop v končnici že v svoji prvi sezoni v NHL priigrali hokejisti Vegas Golden Knights, ki so tokrat s 4:1 odpravili Colorado Avalanche, s to zmago pa so v boju za končnico pomagali tudi kraljem. Postali so tretja ekipa, ki ji je že v svoji premierni sezoni uspelo priti do play-offa, in prva po sezoni 1968/69.

"Vse od začetka sezone smo kazali visoko raven igre, veliko željo po zmagi in raznovrstnost - vse to nas je pripeljalo do končnice. Zdaj nas čaka še najbolj zabaven, najboljši del sezone," je po tekmi dejal vratar Marc-Andre Fleury, ki je trikrat osvojil Stanleyjev pokal s Pittsburgh Penguins.

Izidi
Los Angeles Kings - Calgary Flames        3:0
(Anže Kopitar: gol in podaja za LA)
Toronto Maple Leafs - Buffalo Sabres      2:3
New York Islanders - Florida Panthers     0:3
Carolina Hurricanes - Ottawa Senators     4:1
New York Rangers - Washington Capitals    2:4
Montreal Canadiens - Detroit Red Wings    4:2
Tampa Bay Lightning - Arizona Coyotes     1:4
Chicago Blackhawks - San Jose Sharks      3:4 (kazenski streli)
Vegas Golden Knights - Colorado Avalanche 4:1
Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike