favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 18.03.2018 09:48:45

Kinkaid razorožil Kopitarja in druščino

Anže Kopitar
Reuters
Hokejisti Los Angeles Kings so v boju za uvrstitev v končnico lige NHL doživeli neugoden poraz na domačem ledu, s 3:0 jih je premagal New Jersey. Anže Kopitar in druščina so imeli svoje priložnosti, niso jih izkoristili, to jim preprečeval gostujoči vratar Keith Kinkaid.

Zbral je 38 obramb, ubranil je tudi dva strela Kopitarja. Kinkaid četrtič v karieri ni prejel gola, drugič proti Los Angelesu, v treh tekmah z njimi pa ni še nikoli izgubil. "On je tisti mož, ki nas je držal v igri. Užitek je spremljati njegov napredek, naj samo tako nadaljuje," je bil nad predstavo svojega vratarja navdušen trener vragov John Hynes. Njegova ekipa, za katero so v polno zadeli Avstrijec Michael Grabner, Švicar Nico Hischier in Miles Wood, je zmagala na tretji zaporedni tekmi, vselej je bila uspešna v gosteh, in v vzhodni konferenci trdno drži osmo mesto, ki še vodi v končnico.

"Kinkaid je res branil odlično, a mislim, da smo naredili premalo, da bi mu otežili delo. Morali bi še več streljati, zato smo imeli priložnosti," pa je dejal domači trener John Stevens. Kralji so imeli šestkrat igralca več na ledu, 58 sekund so igrali tudi z dvema igralcema več, a priložnosti niso izkoristi. Še več, ob številčni premoči so celo prejeli gol, ko je mrežo zatresel Grabner. "Mislim, da je to danes odločilo tekmo ," je menil Kopitar. Los Angeles tako ostaja pri 84 točkah na sedmem mestu zahodne konference, izenačen s Coloradom, ki je šesti s tekmo manj, Dallasom in Anaheimom.


Dosti z 81 oziroma 80 točkami ne zaostaja niti St. Louis in Calgary. St. Luis je tokrat s 4:3 premagal New York Rangers, tekmo je s svojim drugim golom na tekmi v podaljšku rešil Alex Pietrangelo. Na drugi strani je svojo odlično strelsko formo potrdil Šved Mika Zibanejad, a njegova dva gola sta bila dovolj le za točko.

Tampa, vodilna ekipa vzhodne konference, je proti Bostonu zabeležila 19. poraz, v svoji dvorani prvič po lanskem marcu, ko jo je Toronto premagal s 5:0, ni dosegla niti gola. Kosmatinci so slabo dnevno formo gostiteljev znali kaznovati, dvakrat so izkoristili številčno premoč, na koncu pa zmagali s 3:0. Pri vseh treh golih - dosegli so jih Čeh David Pastrnak, David Backes in Riley Nash je bil podajalec Torey Krug. Boston se je tokratnim tekmecem zdaj približal le na dve točki zaostanka.

Največ golov je tokrat padlo v Buffalu in Vancouvru. V Buffalu so domači še dve minuti in 18 sekund pred koncem proti Chicagu zaostajali z 2:3, nato pa zmagali s 5:3. Tretji in četrti gol za sablje je prispeval Nicholas Baptiste, usodo gostov pa je z golom v prazna vrata zapečatil Sam Reinhart. Isti rezultat je bil tudi v Vancouvru, le da so se zmage veselili gosti, hokejisti San Joseja. Pri zmagovalcih so je izkazal Švicar Timo Meier, dosegel je dva gola, tudi odločilnega za 4:3 šest minut pred koncem tekme. Tudi San Jose je zadnji gol dosegel, ko na ledu ni bilo vratarja, strelec je bil Čeh Tomaš Hertl.

Izidi
Buffalo Sabres - Chicago Blackhawks        5:3
Florida Panthers - Edmonton Oilers         2:4
Los Angeles Kings - New Jersey Devils      0:3
(Anže kopitar 2 strela v 25 minutah za Los Angeles)
Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens   4:0
Tampa Bay Lightning - Boston Bruins        0:3
Carolina Hurricanes - Philadelphia Flyers  2:4
Columbus - Blue Jackets - Ottawa Senators  2:1
St. Louis Blues - New York Rangers         4:3 - podaljšek
Arizona Coyotes - Minnnesota Wild          1:3
Vancouver Canucks - San Jose Sharks        3:5
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike