Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 22.02.2018 09:29:32

Zlati vitezi na vrh lige NHL

Hokejisti Vegas Golden Knights, novinci v ligi NHL, ne popuščajo. Še naprej so vodilna ekipa zahodne konference, s 84 točkami pa so se povzpeli tudi na vrh lige. Na zahodu so sicer Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja ta čas deveti, zunaj mest, ki vodijo v končnico. Zlati vitezi so tokrat doma zanesljivo s 7:3 ugnali Calgary Flames.

Po dveh tretjinah tekme je bilo sicer razmerje moči še poravnano (2:2), nato pa je na sceno stopil Alex Tuch in spodbudil soigralce. Tuch je zadel za vodstvo s 3:2, med strelce za Vegas pa so se vpisali še Ryan Carpenter, William Karlsson, Reilly Smith, Luca Sbisa, Erik Haula in Cody Eakin. Vratar Marc-Andre Fleury je k zmagi dodal 28 obramb.

TJ Brodie, Dougie Hamilton in Matthew Tkachuk so zadeli za Calgary, David Rittich pa je končal pri 19 obrambah.

V prvenstvu so odigrali še dve tekmi. Chicago Blackhawks so po kazenskih strelih s 3:2 ugnali Ottawa Senators. Tekmo je odločil Nick Schmaltz, ki je bil uspešen v sedmi seriji kazenskih strelov in pomagal Chicagu do komaj druge zmage v zadnjih enajstih tekmah.



Anaheim Ducks so z 2:0 premagali Dallas Stars, obe ekipi se s kralji borita za končnico, in prišli do četrte zaporedne zmage. V ekipi racmanov se je najbolj izkazal vratar Ryan Miller, ki je zbral 41 obramb in še 42. v karieri ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

Kopitarjevi kralji so tokrat počivali. Naslednja tekma jih čaka danes ponoči po srednjeevropskem času, ko bodo v Staples Centru gostili prav Dallas Stars, neposredne tekmece za končnico, ki so kljub današnjemu porazu na šestem mestu zahodne konference. Kralji so deveti.

Izidi
Chicago Blackhawks - Ottawa Senators 3:2 (kazenski streli) Anaheim Ducks - Dallas Stars 2:0 Vegas Golden Knights - Calgary Flames 7:3
Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike