favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 29.12.2017 09:28:57

Kralji klonili proti izjemno vročim novincem

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja so v ligi NHL v Staples Centru gostili najbolj vročo ekipo zahodne konference, Vegas Golden Knights. Vitezi so na derbiju zahoda prišli še do šeste zaporedne zmage, potem ko so po podaljšku slavili s 3:2. Junak večera je bil David Perron, ki je zadel po 1:31 minute dodatne igre.

V rednem delu tekme sta za goste, letos novince v tekmovanju za Stanleyjev pokal, zadela Brendan Leipsic in Jonathan Marchessault, vratar Marc-Andre Fleury pa je zaustavil 26 strelov proti svojim vratom.

Premierna sezona v ligi NHL je za viteze iz kroga v krog boljša; zmagali so še šestič zapored, so najboljša ekipa zahoda, za nameček pa so dosegli še rekord prvenstva NHL, saj so kot prvi novinec v ligi dosegli vsaj točko na 11 zaporednih tekmah. Z zmago so tudi prednost v pacifiški skupini pred kralji povečali na tri točke.

"Ne oziramo se veliko na statistiko, ampak skušamo le igrati svojo igro," je po zmagi dejal Perron in dodal: "Ne gledamo na to, kdo nam stoji na drugi strani ledene ploskve. Danes smo uspešno odigrali za nas eno največjih tekem sezone, če se ozremo le na lestvico."

Čeprav so vitezi novinci v ligi, se zdi, da skupaj igrajo že leta in leta. "Prav to me je najbolj skrbelo, ko sem se odločal, ali se bom pred sezono pridružil ekipi ali ne. Ampak vse od začetka smo vsi v istem čolnu. Vsi smo prišli iz različnih ekip, vsi se moramo prilagoditi. Pri tem se zelo zabavamo. Imamo super ekipo fantov, ki vsakič z veseljem stopijo na led in zaigrajo skupaj proti istemu cilju," je dejal Fleury.


Pri kraljih sta gola v razprodani domači dvorani dosegla Drew Doughty in Marian Gaborik, Jonathan Quick pa je zbral 36 obramb. Kapetan kraljev Kopitar je v slabih 25 minutah na ledu ostal brez točke, zbral je en strel proti vratom tekmecev.

"Še srečo imamo, da smo izvlekli vsaj točko. Seveda je moral Quick igrati odlično, saj so nas v strelih na gol povsem nadigrali. Zlasti v drugi tretjini, v kateri smo bili res zelo, zelo slabi. Če bolje pomislim, menim, da si točke sploh nismo zaslužili," je po tekmi dejal Doughty.

"Ne me narobe razumeti, vesel sem, da smo jo osvojili, imeli smo srečo. A naša predstava je bila tokrat res slaba," je še dejal Doughty.

Tekma se je v Staples Centru začela z manjšo slovesnostjo, saj so kralji počastili Dustina Browna, ki je odigral 1000 tekem v ligi NHL, vse v dresu Los Angelesa.

Zdaj kralje, ki so ta čas na tretjem mestu zahoda, čaka niz treh zaporednih tekem v gosteh, ki ga bodo začeli v soboto pri Vancouver Canucks.

Izidi
Los Angeles Kings - Vegas Golden Knights 2:3 (podaljšek)
(Anže Kopitar: en strel proti vratom tekmeca v 24:18 minute za LA)
Washington Capitals - Boston Bruins      4:3 (kazenski streli)
Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens 3:1
Florida Panthers - Philadelphia Flyers   3:2
Arizona Coyotes - Toronto Maple Leafs    4:7
Vancouver Canucks - Chicago Blackhawks   5:2
San Jose Sharks - Calgary Flames         3:2 (kazenski streli)
Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike