Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 10.05.2017 09:19:33

Ottawa s četrto zmago v konferenčni finale

Reuters
V edini sinočnji tekmi drugega dela končnice lige NHL so New York Rangers doma izgubili proti Ottawa Senators z 2:4, s čimer so se hokejisti Ottawe s skupnim izidom 4:2 v zmagah že prebili v finale vzhodne konference.

Za zgodnje vodstvo Ottawe na tekmi v gosteh sta poskrbela Mike Hoffman in Mark Stone, ki sta zadela v prvih 15 minutah tekme v Madison Square Gardnu. Mika Zibanejad je zabil v 14. minuti druge tretjine in domačim vrnil upanje, ki pa ga je z golom za vodstvo gostov s 3:1 dve minuti kasneje znova razblinil Erik Karlsson.

Drugi gol za New York je prispeval Chris Kreider v prvi minuti zadnjega dela in znižal zaostanek na 2:3, a nato je domačim gorivo pošlo. V zadnjih sekundah tekme je Jean-Gabriel Pageau povišal na 4:2 za goste in Ottawa se je prvič po letu 2007 uvrstila v konferenčni finale.

Vratar senatorjev Craig Anderson je ubranil kar 37 strelov, njegov kolega v vratih rangerjev Henrik Lundqvist pa je svojo mrežo obvaroval 22-krat.

Trener Ottawe Guy Boucher je dejal, da je ekipa vseskozi verjela v zmago, bila bolj odločna na ledu, potem ko ob prejšnjih obiskih v New Yorku temu ni bilo tako. "Sem smo se vrnili po dveh slabih tekmah. A igralci so se pobrali, bili močni duševno in fizično in v tokratni tekmi smo si preprosto bolj želeli zmage," je dejal Boucher.

Ottawa Senators bodo v nadaljevanju igrali proti Pittsburgh Penguins ali Washington Capitals, ekipi pa sta izenačeni na 3:3 v zmagah, odločilna tekma bo nocoj.

Izid
- VZHOD:
New York Rangers - Ottawa Senators 2:4

Značke: hokej, nhl, izidi

Članki iz rubrike