Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
11.11.2016 09:15:30
Deli članek:

Kopitarjevi kralji sklonjenih glav iz Montreala

Reuters

Moštvo Los Angeles Kings je v ligi NHL izgubilo v gosteh pri Montreal Canadiens z 1:4. Slovenski zvezdnik, kapetan kraljev, Anže Kopitar je bil podajalec pri edinem zadetku moštva iz Kalifornije.

Moštvo Los Angeles Kings je v ligi NHL izgubilo v gosteh pri Montreal Canadiens z 1:4. Slovenski zvezdnik, kapetan kraljev Anže Kopitar je bil podajalec pri edinem zadetku moštva iz Kalifornije. Kralji ostajajo v Kanadi. V noči na soboto bodo gostovali pri Ottawi.

Vodilna ekipa lige NHL Montreal je začela podjetneje, saj je že po uvodnih 14 minutah obračuna na domačem ledu povedla z 2:0, zadela sta Paul Byron in Daniel Carr. Los Angeles je bil neučinkovit tudi v drugi tretjini. Montreal je z golom Phillipa Danaulta v 30. minuti povišal na 3:0. Kralji so power play izkoristili za častni zadetek v 52. minuti, zadel je Tyler Toffoli, akcijo sta pripravila Kopitar in Jeff Carter. Končni izid je postavil Alex Galchenyuk manj kot dve minuti pred koncem.

Vodstvo Montreala je ubranil vratar Carey Price, ki je zbral 23 obramb, 11 od tega v zadnji tretjini. Med tistimi, ki jim ni uspelo zatresti mreže, je bil v drugi tretjini tudi Kopitar, ki je imel obilico smole, preigral je vratarja Montreala Pricea, a nato iz mrtvega kota nesrečno zadel desno vratnico. Price pa je v tretji tretjini izpeljal tudi malo vratarsko mojstrovino, ko je izza gola v ležečem položaju s konico lovilke ustavil Kopitarjev strel, čeprav se je zdelo, da je plošček že v mreži.

Montreal je vpisal še tretjo zmago po vrsti ter ohranil niz nepremaganosti na domačem ledu s še deveto domačo zmago. Montreal tako dobro ni igral na začetku sezone vse od leta 1953.

"Iztegnil sem roko in, kot kaže, sem imel srečo. Zgodila se je ena tistih stvari, ko ti občasno pomaga sreča," je bil vesel Price. Nekoliko manj je bil zadovoljen Kopitar, ki je na tekmi iztržil točko, a na koncu s soigralci okusil grenkobo poraza: "Res ne vem, kako mu je uspelo, ampak mu je. Očitno je šlo res za neverjetno obrambo, ki jo bomo lahko še nekajkrat v posnetku spremljali na televiziji."

Izidi
Montreal Canadiens - Los Angeles Kings          4:1
(Anže Kopitar podajalec za 1:3 za LA Kings)
Boston Bruins - Columbus Blue Jackets           5:2
Pittsburgh Penguins - Minnesota Wild            2:4
Carolina Hurricanes - Anaheim Ducks             2:4
Detroit Red Wings - Vancouver Canucks           3:1
Tampa Bay Lightning - New York Islanders        4:1
Florida Panthers - San Jose Sharks              2:4
Nashville Predators - St. Louis Blues           3:1
Calgary Flames - Dallas Stars                   2:4
Arizona Coyotes - Winnipeg Jets                 2:3