Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
20.02.2016 10:42:08
Deli članek:

Poker Buffala v Columbusu

Profimedia

Na petih nočnih tekmah lige NHL je najprepričljivejšo zmago dosegel Buffalo, ki je s 4:0 v gosteh premagal Columbus. Vratar Robin Lehner k zmagi prispeval kar 38 obramb. Dva gola je dosegel Jamie McGinn.

Montreal je šele po izvajanju kazenskih strelov premagal Philadelphia Flyers s 3:2. Odločilen je bil gol Paula Byrona, v peti seriji dvobojev napadalca z vratarjem.

Pred tem je Montreal v prvi seriji povedel z golom Daleja Weiseja, izenačil je Nick Cousins. Gostom se je zmaga nasmehnila v zadnjem delu, ko je zadel avstrijski reprezentant Michael Raffl, a je v 49. minuti izenačil Max Paccioretty, izsili podaljšek, po kazenskih strelih pa tudi obe točki.

V kanadskem derbiju je Calgary Flames premagal Vancouver Canaucks s 5:2, pa čeprav so gostje povedli z 2:0, nato pa so se razživeli domači napadalci, kjer je gole zbila peterica različnih hokejistov. Case Cizikas je odločil tekmo v New Jerseyju že v drugi minuti, ko je zadel za zmago Islanders nad Devils z 1:0.

Jeff Skinner je bil junak tekme pri zmagi Carolina Hurricanes nad San Jose Sharks s 5:2. Skinner je v zadnjem delu zadel pomembna gola za vodstvo s 3:1 in 4:2. 

Anžeta Kopitarja z Los Angeles Kings v noči na nedeljo čaka gostovanje v Nashvillu, nastop Hrušičana pa je zaradi poškodbe še vedno negotov.

Izidi
Montreal Canadiens - Philadelphia Flyers 3:2 (po kazenskih strelih) Calgary Flames - Vancouver Canaucks 5:2 New Jersey Devils - New York Islanders 0:1 Carolina Hurricanes - San Jose Sharks 5:2 Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres 0:4