Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
20.01.2016 14:24:36
Deli članek:

Liga CHL: Finale velikih sosedskih rivalov

vszi

V torek so štiri evropska moštva še drugič v sedmih dneh oblekla drese, s katerimi se letos borijo za evropsko klubsko krono.

V tretji izvedbi hokejske lige prvakov je četverica odigrala povratne tekme polfinala, kjer, zanimivo, nismo videli zmage, saj sta se obe srečanji končali z remijem.

Brez presenečenja se je v finale kot prva uvrstila švedska Frölunda, ki si je na prvi tekmi v švicarskem Davosu priigrala visoko prednost (5:0). Težko je bilo verjeti, da bodo švicarski prvaki v gosteh ta zaostanek izenačili, in res ga niso. Švedom so se sicer na domačem ledu v Götebörgu veliko bolje postavili po robu, saj se je tekma končala z remijem 1:1, kar pa je vseeno pomenilo, da je v finale napredovala Frölunda, ki je skupno slavila s 6:1.

Veliko bolj napeto je bilo v drugem polfinalu med finskima predstavnikoma Kärpätom in Lukkom. Prvi je že na uvodni tekmi prišel do prednosti gola, ko je v Raumi slavil s 3:2. Lukko se je v gosteh dobro držal, a več kot remija z 2:2 ni uspel iztržiti, zato so se s 5:4 v finale uvrstili hokejisti Kärpäta, sicer aktualni prvaki dežele treh jezer. Lani je naslov osvojila švedska Luleå, ki je letos izpadla v četrtfinalu. Finale dveh velikih sosedskih rivalov bo potekal v torek, 9. februarja.

Izidi polfinala: Lukko (Fin) – Kärpät (Fin) 2:3, Kärpät – Lukko 2:2 (v finale se je s skupnim izidom 5:4 uvrstil Kärpät; Davos (Švi) – Frölunda (Šve) 0:5, Frölunda – Davos 1:1 (v finale se je s skupnim izidom 6:1 uvrstila Frölunda)