Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
28.09.2024 00:18:25
Deli članek:

Andrej Tavželj po tretji zmagi Olimpije: Take zdaj lahko, prej jih nismo mogli

alesfevzer.com

Andrej Tavželj je moral že na tretji tekmi Olimpije v ligi ICEHL nadomestiti glavnega trenerja Anttija Karhulo, ki je zbolel, in je tako postal del elitne družbe slovenskih trenerjev, ki so vodili moštvo v tej ligi.

Olimpija Ljubljana nadaljuje s sijajnim startom v sezono. V petek so zmaji premagali Asiago in prišli do tretje zaporedne zmage v razširjenem avstrijskem prvenstvu. Z osmimi točkami so tretji na lestvici, pred njimi sta z eno več Bolzano in Graz.

Martin Metelko
Andrej Tavželj

To si bom zapolnil za celo življenje
Petkov obračun z Asiagom je zaradi bolezni prvega šefa klopi zmajev vodil naš nekdanji izvrstni branilec, dolgoletni reprezentant, olimpijec in zdaj pomočnik trenerja Karhule, Andrej Tavželj, ki je v tej vlogi na najlepši možni način, debitiral je z zmago.
"To, da bom vodil ekipo, seveda ni bilo načrtovano, šlo je za splet okoliščin. Bila je to lepa izkušnja. Res sem hvaležen fantom, da smo tekmo končali z zmago. To si bom zapolnil za celo življenje," je priznal nekdanji steber obrambe vseh ekip, katere dres je nosil.

"Upam, da se Antti čim prej vrne," je nato še hitro dodal, a ni mogel vedeti, če se bo Finec že v nedeljo vrnil v Tivoli, ko slovenskega prvaka čaka obračun v Val Pusterio, ki bo minil v duhu Oktobrfesta.

alesfevzer.com

Naredili smo veliko preveč napak
V petek pozno zvečer je ljubljanski hokejski hram Tavželj tako zapustil kot v.d. glavnega trenerja, še prej pa strnil misli ob zmagi nad italijanskim moštvom, ki se je izkazalo za neugodnega tekmeca, katerega igra temelji na čvrsti obrambni igri, v kateri samo preži na napake nasprotnika, da lahko nato izvede protinapad.
"Pred tekmo smo poudarjali, da bo tokrat drugače, kot je bilo pred 14 dnevi," je dejal Tavželj. Tu je ciljal na prijateljsko tekmo, ki sta jo kolektiva odigrala sredi septembra, takrat so Ljubljančani zmagali s 5:2. Tokrat je zmagovalca od poraženca ločil zgolj en zadetek.

alesfevzer.com

"Vedeli smo, kaj nas čaka. A vseeno smo naredili veliko preveč napak proti tekmecu, ki samo čaka na te, ki samo čaka, da bo izkoristil protinapade. To je bila težko prigarana zmaga," je zatrdil.

Zgodovina je dolga, med Olimpijo in Val Pusterio se razvija manjši derbi. Val Pusteria je glede na pričakovanja slabše startala v sezono. Oni vsako leto zamenjajo več trenerjev, imajo velik proračun in posledično visoke cilje.
Andrej Tavželj o nedeljski tekmi z Val Pustero

Fantje sami od sebe pričakujejo veliko več
Zmago so zmaji slavili, a Tavželj pravi, da so bili daleč od tega, da bi se na vso moč trepljali po hrbtih. "V garderobi so določena pričakovanja, fantje sami od sebe pričakujejo veliko več, kot pa so pokazali proti Asiagu. Ob tej zmagi smo si bolj oddahnili, kot pa, da bi je bili veseli. Pričakovanja so res visoka, predvsem igralci jih imajo do sebe," je notranjost slačilnice v neki meri orisal 40-letni Tržičan.

alesfevzer.com

Imamo dovolj močno ekipo, ki to lahko naredi boljše
"V naši igri imamo še veliko rezerv, predvsem takrat, ko imamo plošček v posesti. Imeli smo veliko priložnosti, sama igra, sam nadzor nad tem, kako hočemo igrati, pa ni bil na pravi ravni. Imamo dovolj močno ekipo, ki to lahko naredi boljše, a s precej drugačno energijo in precej drugačno osredotočenostjo," je vse rezerve moštva s Celovške 25 našteval naš sogovornik, ki pa je vseeno zelo zadovoljen z izkupičkom, ki so ga zeleno-beli nabrali v startu v sezono.

Veliko poslušam o tem, da je bilo lani ravno obratno
Zdaj imajo osem točk, trikrat so prišli do tesnih zmag, trikrat so bili boljši zgolj za zadetek, zdržali prednost tudi, ko so se znašli v podrejenem položaju, ko so bili verjetno celo slabši nasprotnik. A vse to v Spodnji Šiški ni pomembno, pomembno je le to, da Olimpija nabira točke.

alesfevzer.com
Andrej Tavželj

"To je zelo pomembno. Veliko poslušam o tem, da je bilo lani ravno obratno (to je, da je Olimpija izgubljala tekme, ko je bila boljša od tekmeca, op. p.). Kot rečeno, pričakovanja so visoka, v slačilnici in v trenerskem štabu. Fantom smo povedali, da je ta ekipa tako dobra, da tako tekmo, kot je bila proti Asiagu, lahko zmagamo, prej je nismo mogli. Točke nabiramo in temu, kar si priboriš, se ne gleda v zobe. Lahko smo zadovoljni z začetkom sezone," je še razlagal Tavželj.

Kerbashian? Težko rečem karkoli
Omenili smo tudi napadalca Kala Kerbashiana, ki je tekmo zaradi poškodbe kolena, ki mu ga je zavrtelo, ko je streljal, zapustil v 7. minuti. "Točno težko rečem karkoli. Gre za poškodbo v spodnjem delu telesa, vsi pa smo videli, za kaj je šlo," je bil skop o zdravstvenih informacijah glede Kanadčana.